Drie tips voor jobstudenten die op zoek zijn naar een vakantiejob. | Student Life | Student.be

Drie tips voor jobstudenten die op zoek zijn naar een vakantiejob.

De zomer is hier! Het ideale moment om je boeken even aan de kant te zetten en leuke plannen te maken voor tijdens de vakantiemaanden. Helaas zijn reizen naar de zon en festivals niet gratis... Tijd voor een vakantiejob dus! Beginnen aan deze zoektocht is niet altijd eenvoudig. Tips zijn dus zeer handig en altijd welkom, maar ondertussen weet elke student al dat je netjes gekleed moet zijn op het eerste gesprek met je werkgever. Daarom hebben we hier enkele orginele tips opgesomd die je echt zullen helpen bij het bemachtigen van een vakantiejob.

Tip 1: De zoektocht begint bij jezelf.

Wanneer je op voorhand voor jezelf uitmaakt wat voor studentenjob je wilt, vergemakkelijkt dit je zoektocht. Stel jezelf dus eerst enkele vragen. Kies je voor een job tijdens de zomermaanden? Of spreekt een seizoensgebonden job, weekendwerk of een flexibele job je meer aan? Wil je één of meerdere jobs op hetzelfde moment? Ook over de grootte van het bedrijf waarin je als jobstudent terecht wil komen moet je eens nadenken. Werk je liever in een klein team? Kies dan voor een kleinere onderneming. Maak van je studententijd ook zeker gebruik om te experimenteren met verschillende jobs, zo weet je voor de toekomst wat er echt bij jou past.

Maak ook op voorhand uit in welke sector je een vakantiejob wilt. Je kiest het best voor een sector dan aansluit bij je studies. Zo kan je de theorie die je achter de schoolbanken leerde eens toepassen in de realiteit. Je komt ook te weten of een job echt bij je past, dit kan handig zijn wanneer je na je studies op zoek gaat naar je eerste echte job. Je legt meteen contacten in de sector en misschien krijg je na je studies wel een job aangeboden binnen het bedrijf waarin je werkzaam was als jobstudent.

Je kan ook kiezen voor vakantiejob in een sector dat aansluit bij je interesses en vrijetijdsactiviteiten. Wil je tijdens de zomermaanden liever genieten van een festival in plaats van je tijd te besteden in een kantoor? Koppel het nuttige aan het aangename en ga als jobstudent aan de slag op een festival. Het aanbod aan vakantiejobs kent bovendien geen grenzen. Zelfs in het buitenland kan je als student aan de slag, zodat je tijdens het werken toch kan genieten van de zon.

Tip 2:  Pimp je cv.

Er zijn verschillende manieren om een studentenjob te bemachtigen. Je kan spontaan solliciteren, botsen op jouw droomjob op de facebookpagina “Studentenjobs in Gent”, met je nieuwe werkgever in contact gebracht worden via vrienden of een leuke vacature zien op Student.be.

Hoe je ook aan je studentenjob geraakt, een cv is vaak nodig en bovendien altijd handig om wat meer te vertellen over jezelf en je vaardigheden. Wil je er uitspringen tussen alle cv’s die de werkgever ontvangt? Pimp dan je cv! Een originele cv is aantrekkelijker om te lezen. Je toont er bovendien meteen je creatieve kant mee en laat zien wie je echt bent. Zorg er wel voor dat je cv geen knutselwerk wordt en steeds overzichtelijk blijft. Pas je cv ook aan naargelang voor welke job je solliciteert. Vereist jouw ideale vakantiejob veel taalvaardigheid, benadruk dan jouw taalkennis op je cv. Wees ook steeds eerlijk bij het opstellen van je cv. Een oneerlijke cv kan er misschien wel voor zorgen dat je de job krijgt, maar kan er ook voor zorgen dat er al gauw een C4 op je bureau belandt.

Tip 3: Test de job.

Voordat je een vakantiejob aanneemt bij een bedrijf, is het interessant om op voorhand te testen of het werk echt iets voor jou is. Een proefdag of proefperiode wordt vaak voorgesteld door de werkgever. Maar ook wanneer de werkgever dit niet voorstelt, is het steeds nuttig om als student te vragen of dit mogelijk is. Via deze proefdag kom je echt te weten wat de job inhoudt en of deze iets voor jou is. Zo ben je er zeker van dat je je niet de hele zomer zult ergeren aan saaie taken. Maak van de proefdag gebruik om vragen te stellen aan je werkgever. Het is ook belangrijk dat je jezelf vragen stelt, zoek op voorhand voldoende informatie op over het minimumloon waarop je recht hebt en uit hoeveel pauzemomenten je dag zou moeten bestaan. Zo ben je er zeker van dat alles eerlijk verloopt.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Broodjesmedewerker M/V

  Daoust Studentenjob
  9230 wetteren
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
 • 2020-08-03
  =job.status_text

  Poetshulp

  Studentenjob
  2100 Deurne
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid