Een blik achter de schermen bij Sam, Audit Manager bij PKF-VMB | Student Life | Student.be

Een blik achter de schermen bij Sam, Audit Manager bij PKF-VMB

Sam, Audit Manager bij PKF-VMB

Sam startte 3 jaar geleden als manager in de audit afdeling bij PKF-VMB. Hij maakte de overstap van een grotere naar een kleinere speler. Hieronder ontdek je of hij nog steeds blij is met die keuze en krijg je een inkijk in zijn ervaring als Audit Manager​ bij PKF-VMB.

Waarom heb je voor PKF-VMB gekozen?

De begeleiding die je krijgt van mensen met ervaring is goud waard. Ook als manager heb je dat nog nodig. Je leert er veel uit. De betrokkenheid van partners op de dossiers geeft je bovendien comfort omtrent de kwaliteit van het afgeleverde werk. Zoiets draagt bij aan je innerlijke rust en dat is zeer waardevol. Daar bovenop was tijdens mijn sollicitatiegesprekken duidelijk geworden dat ook voor de partners van PKF-VMB een gezonde work-life balans belangrijk is. Ook zij willen voldoende quality time kunnen doorbrengen met hun gezin. We zaten op dezelfde golflengte. Ik wil ook nog tijd hebben voor mijn vriendin, om elke woensdag naar de voetbal training te gaan, om die spaghetti avond ten voordele van Chiro Kortessem te organiseren of om naar Pukkelpop te gaan … snap je?

Je werkt ondertussen al 3 jaar PKF-VMB, hoe is je traject tot nu toe verlopen?

Uiteraard moest ik even zoeken in het begin. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe cliënten, … Het eerste half jaar had ik veel vragen, maar ik kon er altijd wel bij iemand mee terecht. Ik heb een mooie evolutie gemaakt. Mijn takenpakket is veel breder geworden, mijn technische kennis is verdiept. Allicht had ik elders ook een evolutie gemaakt, maar niet zo breed. Ik krijg hier de kans op verschillende vlakken te ontwikkelen en wordt daar ook in gesteund.

Hoe ziet je takenpakket en je cliënteel er uit?

Dat is zo variërend … dat gaat van bouwsector naar medische sector tot beursgenoteerde IT-spelers en non-profit organisaties. Er is geen lijn in te trekken. Dat maakt het nu net zo leuk. Je leert veel verschillende mensen kennen en veel verschillende industrieën. Elke cliënt is anders. Het netwerk groeit ook alleen maar waardoor voor iedereen wel opportuniteiten weggelegd zijn hier.

Is er iets wat PKF-VMB uniek maakt voor jou?

Goh, verschillende dingen eigenlijk. Ten eerste heeft PKF-VMB een heel divers cliënteel. Dat maakt dat je niet in een bepaalde “hoek” geduwd wordt als medewerker, als je begrijpt wat ik bedoel. Ten tweede wordt je job steeds “breder” naarmate je groeit en niet “enger” zoals dat in grotere organisaties soms wel het geval kan zijn. Ik krijg bijvoorbeeld de kans om naast mijn audit jobs ook mee te draaien in andere projecten of mee te denken op HR vlak, te bouwen aan de optimalisatie van de afdeling en onze audit software, opleidingen uit te tekenen, te netwerken en zo veel meer. Ten derde zijn de drempels in de organisatie erg laag. Ik zie juniors op een gewone menselijke manier met partners praten. Partners zijn erg betrokken, zowel bij hun cliënten als bij hun mensen. Ik vind dat uniek.

Tot slot: wat zijn je vooruitzichten bij PKF-VMB?

Ik maakte recent promotie naar senior manager. Daardoor liggen er weer voldoende uitdagingen op mijn pad. Ik heb overigens nog voldoende uitdagingen in de job zelf, mede door de verschillende aspecten ervan … Audit, HR, sollicitatiegesprekken, prospecten, internationale PKF-meetings, noem maar op. Ik zit zeker nog voor een lange periode goed bij PKF-VMB!

Wil je in de voetsporen van Sam treden? Bekijk dan snel de openstaande vacatures en ga de uitdaging aan! 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid