Een carrière bij ENGIE Generation Europe: Annelies deelt haar ervaring | Student Life | Student.be

Een carrière bij ENGIE Generation Europe: Annelies deelt haar ervaring

Heb je een technische achtergrond en ben je op zoek naar een uitdagende job binnen een bedrijf waar je de vrijheid krijgt om zelf je carrièrepad uit te stippelen? Dan ben je bij ENGIE Generation Europe aan het juiste adres! Wij spraken met Annelies, die er momenteel een opleiding volgt tot productieleider.

Annelies koos voor de Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen ‘werktuigkunde elektrotechniek’ en besliste om daarna een master in ‘mechanische energietechniek’ te volgen vanwege haar brede interesse voor alles wat met energie te maken heeft. In juni 2020 heeft ze haar masteropleiding succesvol afgerond en was ze klaar om aan de zoektocht naar een eerste job te beginnen.

“Van alle energieleveranciers in België sprong ENGIE er meteen uit”

In juni studeerde Annelies af en ging ze vol goede moed op zoek naar een job, hoewel ze nog niet echt wist wat ze precies zocht. Tijdens haar opleiding kwam ze echter heel wat te weten over ENGIE, via regelmatig aangeboden gastlessen gegeven door medewerkers binnen ENGIE.

Annelies: “Op die manier werd ik tijdens mijn opleiding getriggerd tot een carrière binnen ENGIE. Toen ik mijn zoektocht naar een job opstartte, nam ik een kijkje bij de bestaande energieleveranciers. ENGIE sprong er steeds opnieuw uit. Ik nam een kijkje op de job website en zag de vacature voor een Engineer (O&M) Management Traineeship. Na wat rondvragen bij kennissen, die op hun beurt ook een traineeship doorliepen, bleek deze traineeship voor mij een goede keuze. Zo zou ik de kans krijgen om te ontdekken wat ik graag doe en waarin ik verder wil gaan.”

“Het opleidingstraject is een ideale combinatie van theorie en praktijk om de job goed onder de knie te krijgen”

“Na onderling overleg werd de invulling van het traineeship voor mij zo vastgelegd dat ik in een goed jaar tijd opgeleid word tot Productieleider. Om de job onder de knie te krijgen, neem ik enerzijds opleidingsdocumenten door en doe ik anderzijds praktische ervaring op door mee te lopen met productieleiders op de site. Ik krijg ook de kans om zelf zaken uit te voeren, steeds onder toezicht uiteraard. Ik word daarbij veel losgelaten en bepaal zelf welke vragen ik aan welke persoon wil stellen. Een gezonde portie assertiviteit komt dus zeker van pas.”

“Je wordt van bij het begin gestimuleerd om je eigen carrièrepad uit te stippelen”

“Na vier maanden heb ik al het gevoel dat ik in de toekomst, bij ENGIE, een mooi carrièrepad kan afleggen. Nu zit ik in de eerste fase waarin ik leer hoe alles in z’n werk gaat. Eens ik die kennis heb en als productieleider aan de slag zal gaan, zal ik ook zelf beslissingen mogen nemen. Bij ENGIE Generation Europe hechten ze veel belang aan jouw ambities. Ze vinden het belangrijk dat je niet ter plaatse blijft trappelen en steeds meer ruimte krijgt om initiatief te nemen of om een grotere verantwoordelijkheid te dragen. Het tempo waarop dat gebeurt, bepaal je zelf.”

“Het welzijn en de tevredenheid van de medewerkers staat centraal”

“ENGIE is een groot bedrijf en is heel ervaren en bedreven op vlak van werkgeluk en veiligheid. Ik kreeg meteen een aanspreekpunt toegewezen, met wie ik om de twee weken in gesprek ga. Zij staat los van het type job waarvoor ik opgeleid word, waardoor ze mijn vragen en twijfels op een objectieve manier kan beoordelen. Het geeft een goed gevoel als je weet dat je steeds bij iemand terechtkan. Het valt mij ook op dat alle medewerkers zeer joviaal zijn en altijd klaarstaan om mij uit de nood te helpen.”

“ENGIE is een uitstekend bedrijf voor starters die op zoek zijn naar technische uitdagingen”

“De technische uitdagingen bij ENGIE zijn groot en evolueren heel snel. Met een technisch profiel ben je dus zeker dat je mag meedenken en meewerken aan grote technische vraagstukken. Efficiëntie en werking van zowel werktuigen als volledige productie-installaties… kunnen altijd geoptimaliseerd worden. De expertise om die zaken te verbeteren komt daarbij ook nog eens uit alle hoeken van het land. Zo zal je steeds iets nieuws bijleren!”

“Een laatste grote voordeel aan starten bij Engie is zekerheid, op verschillende vlakken. Je weet bijvoorbeeld dat je alle opleidingen zal krijgen die nodig zijn om een krak in je vak te worden. Een goede verloning met - afhankelijk van het type job - heel wat extralegale voordelen (bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, ...) helpen je om met een gerust hart het studentenleven achter jou te laten.

Heeft Annelies je kunnen overtuigen om bij ENGIE Generation Europe aan de slag te gaan? Neem snel een kijkje naar de onderstaande vacatures en ga ervoor!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Project Ingenieur Mechanisch

  ENGIE Generation Europe Startersjob
  1000 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Meet- en regeltechnieker

  ENGIE Generation Europe Startersjob
  1000 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Procesoperator

  ENGIE Generation Europe Startersjob
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid