Een job vinden via sociale media: hoe gaat dat in z'n werk? | Student Life | Student.be

Een job vinden via sociale media: hoe gaat dat in z'n werk?

Een job vinden via sociale media: hoe gaat dat in z'n werk?

Het is algemeen geweten dat sociale media een belangrijke rol spelen in de HR-wereld. Niet alleen gaan rekruteerders op sociale media heel actief op zoek naar geschikte kandidaten, sociale media bieden ook werkzoekenden de mogelijkheid om snel en eenvoudig een job te vinden. Maar hoe zorg je er nu voor dat rekruteerders jou op sociale media vinden? En belangrijker: hoe maak je dat ze jouw relevante jobaanbiedingen sturen? Op deze vragen vind je hieronder een antwoord! 

Er zijn tal van sociale mediakanalen die ingezet worden bij het rekruteren: Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube, Instagram… Allemaal bieden ze unieke troeven aan om jezelf in de kijker te plaatsen bij rekruteerders. Maar zoals je wellicht al weet, vormt LinkedIn het populairste kanaal binnen de HR-wereld, want het gaat namelijk om een gigantische online cv-database. Hieronder geven we wat praktische informatie om je LinkedIn-profiel te optimaliseren voor de zoektocht naar een job. 
 

 1. Zorg voor een profielfoto die professioneel oogt. Probeer ook een zo recent mogelijke foto te gebruiken.
   
 2. Vul zoveel mogelijk informatie in op jouw profiel. Als je specifiek op zoek bent naar één bepaalde job, zorg dan dat je die benaming op verschillende plaatsen in je tekst herhaalt, zo scoor je hoger bij de rekruteerders als ze op zoek zijn naar een dergelijk profiel. Vermeld ook zeker die functietitel in de headline van je profiel, zo zien rekruteerders meteen naar welke job je op zoek bent. 
   
 3. Stel zelf bepaalde ‘job search alerts’ (zie de tab ‘jobs’) in. Wil je bijvoorbeeld als Marketing Specialist aan de slag? Geef dan alle mogelijke synoniemen of overeenkomende functietitels op als search alert. Op die manier word je continu op de hoogte gebracht van nieuwe vacatures. Zorg ook dat je bij je je profielinstellingen onder ‘job seeking preferences’ instelt dat je op zoek bent naar werk. 
   
 4. Bereid je netwerk uit. Connecteer met interessante profielen en vraag mensen die je kent om met jou te connecteren. Door het uitbreiden van je netwerk is de kans groot dat iemand uit je netwerk je in contact brengt met interessante contactpersonen. Probeer zelf ook zoveel mogelijk bedrijven en organisaties waarin jij geïnteresseerd bent te volgen.
   
 5. Zorg ervoor dat je gevonden wordt online. Dat doe je door zo actief  mogelijk deel te nemen en je betrokkenheid te tonen. Als een rekruteerder jou een voorstel doet maar het sluit niet aan bij jouw interesses, antwoord dan zeker dat je wel in andere jobopportuniteiten geïnteresseerd bent. Je kan ook comments geven op gedeelde content of zelf interessante en relevante content delen.

  Ziezo, nu ben je een echte LinkedIn-expert en ga je (hopelijk) overspoeld worden met mooie jobaanbiedingen! Veel succes! 
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid