Een studierelevante studentenjob tijdens je studies: alleen maar voordelen | Student Life | Student.be

Een studierelevante studentenjob tijdens je studies: alleen maar voordelen

studierelevante studentenjobs

Zit je in je laatste jaar en ga je dus binnenkort op zoek gaan naar een eerste job? Spannend! De zoektocht naar een job is niet altijd eenvoudig, en bovendien weet je misschien nog niet zo goed wat je nu exact wil gaan doen. Wel, daarvoor bestaat een oplossing! Ga op zoek naar een studierelevante studentenjob tijdens jouw laatste jaar, want dat levert jou alleen maar voordelen op wanneer je op zoek zal gaan naar je eerste job! Hieronder leggen we deze win-winsituatie graag verder uit. 

Het spreekt voor zich dat een studierelevante studentenjob alleen maar voordelen met zich meebrengt, zowel voor jou als voor het bedrijf waar je tewerkgesteld bent. Het hoofddoel van een studentenjob die in de lijn met jouw opleiding, is vooral een sterker cv uitbouwen zodat je toch al enige relevante ervaring kunt voorleggen wanneer je voor je eerste job gaat solliciteren. 

Voordelen voor jou, de student

Zoals eerder al vermeld, zorgt een studierelevante studentenjob eerst en vooral voor een sterker cv, maar het gaat natuurlijk veel verder dan dat. Je doet relevante ervaring op die hoogstwaarschijnlijk in je eerste job goed van pas zal komen, dus op die manier zal je beter voorbereid zijn op het werkleven. Bovendien krijg je al de kans om je competenties verder uit te bouwen of nieuwe skills te leren, waardoor je al wat zelfzekerder aan je eerste job kunt beginnen. Daarnaast is het voor jou de ideale gelegenheid om de arbeidsmarkt al wat beter te leren kennen en kan je voor jezelf uitmaken of die job in kwestie al dan niet iets is dat je fulltime zou willen doen. En alle bovengenoemde zaken leer je terwijl je er ook nog eens voor betaald wordt, perfect toch? 

Maar nee hoor, zelfs hier stopt het nog niet! Hét voordeel van zo’n studierelevante studentenjob hebben we nog niet vermeld. Als je namelijk een goede indruk maakt, verhoog je je kansen enorm om daar vast in dienst aan de slag te mogen gaan! Voor jou is dit een superleuk scenario, want dan hoef je niet eindeloos te solliciteren én bovendien kom je op jouw eerste echte werkdag terecht in een vertrouwde omgeving. 

Voordelen voor het bedrijf 

Je denkt misschien: dat klinkt allemaal ideaal, maar is het niet moeilijk om zo’n studierelevante studentenjob te vinden? Helemaal niet, want steeds meer bedrijven zien er de voordelen van in om een student aan te werven die een relevante opleiding volgt. Zij krijgen hooggeschoolde arbeidskrachten in huis en creëren zo al een band met de medewerkers van morgen. Het spreekt voor zich dat bedrijven meer hebben aan studenten die kennis hebben van zaken. Bovendien krijgen ze zo de kans om de aangeworven student aan het werk te zien en kunnen ze dus beter inschatten of hij of zij al dan niet in aanmerking komt voor een vaste job.  

Zie je ook de meerwaarde van zo'n studierelevante studentenjob? Neem dan hier eens een kijkje en misschien zit er wel iets tussen voor jou! Student.be wenst jou alvast héél veel succes! 

 

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Editor voor podcast

  Our Daily Bottle Studentenjob
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid