ELEVATE Brussel: Het forum voor hoger onderwijs in het buitenland. | Student Life | Student.be

ELEVATE Brussel: Het forum voor hoger onderwijs in het buitenland.

Het ELEVATE-forum is The place to be voor elke student die ervan droomt om buiten onze grenzen te studeren. Dit forum, georganiseerd door Study Experience op zaterdag 17 november in het Atomium (Brussel), biedt een nieuwe kijk op hoger onderwijs in het buitenland.

De bijzonderheden van het forum

Uitnodiging op aanvraagbezoekers (studenten en/of ouders) worden geselecteerd op basis van hun motivatie.  Zij moeten een verzoek tot uitnodiging invullen op de website van het evenement: https://elevate.study/bruxelles/invitation-2018/.  Als hun motivatie voldoende wordt geacht, wordt er een uitnodiging naar hen gestuurd. Zij zullen dan gevraagd worden om hun academische gegevens te verstrekken.

Universiteiten en organisaties geselecteerd op basis van de vraag:na de editie 2017 zijn er meer bestemmingen bijgekomen: Australië, Ierland en Quebec, naast het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Engelstalig Canada.

Nuttige infosessies

Een van de belangrijkste verschillen met traditionele beurzen zijn de aangeboden infosessies, 11 in totaal, met onderwerpen die te maken hebben met studeren in het buitenland: hoe een goed dossier opbouwen om in het buitenland te studeren, studeren in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland, Quebec, een gap year in Canada, hoe kies je je internationale studentenverzekering.... Volledig programma, klik hier.

De plaats: het Atomium geeft dit forum een meer professionele en gepersonaliseerde omgeving, gewaardeerd door exposanten en deelnemers.

Populaire bestemmingen

  • Quebec: Na de inwerkingtreding op 20 augustus van de Overeenkomst tussen de regering van Quebec en de Federatie Wallonië-Brussel zijn de studiegelden voor het bachelordiploma gehalveerd (ongeveer 6000 euro per jaar) en nog slechts een zesde voor een masterdiploma (ongeveer 2000 euro).  Twee universiteiten uit Quebec en de Verenigde Staten maken de verplaatsing: Bishop's University (Engelstalig) en Université du Québec à Montréal (Franstalig).
  • Het Verenigd Koninkrijk: september 2019 is Het Jaar om studies aan te vatten in het Verenigd Koninkrijk.  Elke student die volgend academiejaar aan zijn studie begint, zal immers nog steeds voor al zijn studies (met inbegrip van het masterdiploma) kunnen genieten van een studentenlening die gereserveerd is voor Europeanen en zal de "EU-fees" betalen.  Vanaf 2020 zal de lening waarschijnlijk worden afgeschaft en zullen de Europese studenten de "international fees" moeten betalen.  Er dient te worden opgemerkt dat Schotland, na de Brexit, ervoor heeft gekozen om Europese studenten die zich bij het begin van het academiejaar 2019 voor een baccalaureaat willen inschrijven, gratis toegang te bieden.
  • Ierland: als alternatief voor het Verenigd Koninkrijk met betaalbare studiekosten (3 000 euro per jaar voor een bachelor) met de mogelijkheid van beurzen afhankelijk van het inkomen van de ouder(s).
  • Engelstalig Canada: als alternatief voor zijn Amerikaanse buur, betaalbaarder en zeer gediversifieerd qua opleidingsmogelijkheden.  Canada garandeert ook dat studenten er 1 tot 3 jaar na hun afstuderen kunnen blijven werken.

ELEVATE: DE eerste stap naar hoger onderwijs in het buitenland

Door het aantal echte toelatingen te beperken tot 300, streeft ELEVATE ernaar een zo persoonlijk mogelijke ervaring te bieden en aan de verwachtingen van de student te voldoen. De aanwezige universiteiten en instellingen zullen de studenten ontmoeten en hen in staat stellen hun project voor te stellen. Op basis van hun academisch dossier kunnen Study Experience adviseurs en vertegenwoordigers van de universiteiten hen nuttig advies geven en hun toelatingskansen beoordelen.

Study Experience, een echte ervaring op dit gebied.

Om u een kwalitatief aanbod te garanderen, is Study Experience gebaseerd op meer dan tien jaar ervaring op dit gebied. Dit adviesbureau voor hoger onderwijs in het buitenland heeft nauwe contacten gelegd met universiteiten, scholen en andere gerenommeerde organisaties over de hele wereld. Deze ervaring heeft er ook voor gezorgd dat Study Experience zich kan onderscheiden van de traditionele beurzen. De buitenlandse universiteiten verplaatsen zich en zijn toegankelijker, adviseurs geven om uw behoeften in plaats van hun producten te verkopen, ze hebben vooraf toegang tot uw academisch dossier en uw ervaring is nog persoonlijker. ELEVATE is dus een gloednieuwe kans om het hoger onderwijs in het buitenland te ontdekken.

Belangrijke opmerking: ELEVATE is een van de enige publieke evenementen in België voor hoger onderwijs in het buitenland! Dit is het geval sinds de recente aankondiging dat de Studyrama beurs in Brussel ermee ophoudt.

Onder de aanwezige universiteiten/instellingen:: Bishop’s University, Calvin Thomas, Cambridge Regional College, Chichester College, Coventry University, De Monfort University - Oxford Tutorial College, Diablo Valley College, Falmouth University, IH Sydney - IH Business College, ILAC, INTO, ISICAssur, Université du Québec à Montréal University of South Wales, Languages & Travel…

Contacten: 

contact.bruxelles@elevate.study
02/899.55.07 

Anne-Lise Lemaitre : 0494/93.91.16 

Pascal Carré : 0496/93.55.07

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid