Elevator Days: een bangelijk driedaagse bootcamp | Student Life | Student.be

Elevator Days: een bangelijk driedaagse bootcamp

Elevator Days van First Floor: een driedaagse bootcamp waarin je sterktes en ontwikkelingspunten blootgelegd worden dankzij workshop, trainingen en business case.

Wil je een voorsprong hebben op je (eerste) sollicitatiegesprekken of je eerste job? First Floor geeft je die dankzij de Elevator Days. Huh, wat is dat!? Dit is een driedaagse bootcamp waarin je sterktes en ontwikkelingspunten blootgelegd worden dankzij praktische workshops, pittige trainingen en het uitwerken van een business case. Denk je dat je jezelf al goed kent? Daar zou ik niet zo zeker van zijn! Lees hier de redenen van Stephanie om deel te nemen aan de Elevator Days.

1. Career Architects

De Career Architects Karen, Catherine en Rena organiseren dit evenement en zijn dé perfecte gastvrouwen. De drie topvrouwen van First Floor zorgen voor een warm, enthousiast ontvangst en zeer lekker eten. Verhongeren of dorst lijden ga je er zeker en vast niet doen! Je vertoeft er in een gezellige, open én informele omgeving. Alles kan op dit weekend. Iedereen is er gelijk.

2. Jong Geweld

Je maakt kennis met ander jong geweld die allemaal een unieke persoonlijkheid hebben. Aan de hand van de verschillende workshops én business case leer je elkaar zeer goed kennen. Na het weekend heb je er weer leuke vrienden en professionele contacten bij!

Na de intensieve en speelse workshops is het ook tijd voor ontspanning. De Career Architects vertrouwen je vanaf dag één. Zij rijden ’s avonds nog richting huis terwijl wij nog tot in de vroege uurtjes kunnen opblijven. Zo wordt er een klein feestje gebouwd gaande van bierpong tot het gezelschapsspel Time’s up, met andere woorden voor iedereen wat wils! Maar wat er na de workshops op de Farm of Inspiration gebeurt, blijft tussen het jong geweld ;-) .

3. Zoektocht naar je professionele DNA

Dankzij de zeer intensieve en speelse workshops wordt jouw professionele DNA steeds meer zichtbaar. Zo krijg je te maken met het Insights Model dat gaat kijken naar wie jij nu eigenlijk bent. Achteraf krijg je een mooie bundel mee waarin jouw persoonlijkheid gedetailleerd beschreven wordt. Zowel je sterktes, ontwikkelingspunten, valkuilen als hoe omgaan met andere persoonlijkheden staan erin. Maar niet enkel je persoonlijkheid wordt uitgebreid besproken. Je hoort ook meer over welk soort bedrijven het beste bij je passen.

Naast het Insights Model wordt er nog een andere competitieve workshop gegeven, namelijk het Kazi waardenprofiel. Dankzij de Kazi-test kan je zien welke rol jij opneemt in een team. Mega interessant, want tijdens deze workshop wordt er een zeer competitief estafettespel ineengestoken om de waarden die uit de test komen te bestuderen of ze kloppen.

Vervolgens kan je jouw sterktes uit het Insights Model en Kazi-waardenprofiel gebruiken op je CV. Soft skills vermelden is een belangrijke meerwaarde wanneer je gaat solliciteren. De workshops kan je als voorbeeld gebruiken om je sterktes extra in de verf te zetten en je te onderscheiden van andere kandidaten. Zo kwam uit mijn Kazi-waardenprofiel naar voor dat ik een doelgerichte uitvoerder ben. Dit betekent dat ik onmiddellijk in actie schiet, en ook actief bezig ben met het uitvoeren en afronden van taken. Ik ben een echte DOENER. Op sollicitaties kan ik zeggen dat ik enorm taak- en actiegericht ben en vervolgens het voorbeeld gebruiken hoe dit tot uiting kwam in het Kazi-estafettespel. Bij aanvang van het spel nam ik de lijst met opdrachten onmiddellijk vast en besprak deze met het hele team. Ik ben nooit het einddoel uit het oog verloren. Dit is een mooi voorbeeld dat ik kan gebruiken om me te onderscheiden.

4. Business Case

Het weekend is niet enkel een zoektocht naar wie jezelf bent. Je krijgt er ook de kans om een business case te maken voor een echt bedrijf. Zo kan je onmiddellijk je opgedane kennis gebruiken om met andere persoonlijkheden samen te werken. Iedereen heeft een andere kijk in een business case en dat maakt het zo interessant. Het staat trouwens ook mooi op je CV dat je al er één hebt opgelost.

Je mag een volledige dag aan de business case werken. Dit is ruim voldoende. Op het einde van de dag presenteer je samen met een team jullie oplossing voor de Career Architects, maar ook voor enkele vertegenwoordigers van het bedrijf. Je ziet aan de verantwoordelijken dat ze zeer tevreden zijn met de nieuwe inzichten die ze dankzij het jong geweld verwerven.

Samenvatting

Kortom een interessante dosis informatie dat je nog niet wist. Ik vind het fantastisch dat ik weet wie ik ben, wat mijn sterktes en ontwikkelingspunten zijn. Veel van mijn verkregen inzichten gebruik ik in het dagelijkse leven, maar ook in mijn professionele leven. De Elevator Days hebben me enorm goed voorbereid op mijn eerste job. Ik weet nu hoe ik mijn sterktes zo optimaal mogelijk kan gebruiken bij het uitvoeren van opdrachten, maar ook hoe ik mezelf nog beter kan ontwikkelen. Ik ben Karen, Rena en Catherine enorm dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring.

Ik ben overtuigd van de grote meerwaarde van de Elevator Days en daag je daarom uit om deel te nemen aan dit onvergetelijke weekend! Schrijf je nu in voor de volgende editie van 22 tot 24 maart 2019 door een mail te sturen naar stephanie.theys@firstfloorcareers.be. Je gaat er zeker en vast géén spijt van krijgen.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Bpost Traineeship

  bpost Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid