Emily: De politie is een perfecte keuze voor mensen met ambitie. | Student Life | Student.be

Emily: De politie is een perfecte keuze voor mensen met ambitie.

Emily (25) heeft een bachelor bedrijfsmanagement – met specialisatie sportmanagement – op zak. Na drie jaar ervaring als zelfstandig uitbaatster van een sporthal startte ze in september 2016 haar inspecteursopleiding bij Lokale Politie Antwerpen. 
 
“Bij mijn opleiding inspecteur heb ik meteen ook meegedaan met de selectie voor hoofdinspecteur. Ik koos daar de specialisatie EcoFin. Dat kon omdat ik mijn bachelor bedrijfsmanagement heb. Ik mag in april al beginnen aan de opleiding hoofdinspecteur. Het kan dus snel gaan.” 
 
Kansen voor mensen met ambitie 
Emily is overtuigd dat de politie echt wel mooie carrièreperspectieven biedt. “De politie is een perfecte keuze voor mensen met ambitie. Je kan verticaal doorgroeien. Het is mogelijk om hogere graden te behalen en je als leidinggevende te ontwikkelen. Maar ook horizontaal zijn er veel mogelijkheden in een grote organisatie als de onze. Je kan je heel breed specialiseren.“ 
 
“Waar ik me binnen vijf jaar zie? Vooral het tweedelijnswerk boeit me. Ik zou me heel graag specialiseren in financiële criminaliteit: mee onderzoeken voeren naar witwaspraktijken en fraude.”
 
Goede opvolging
De probatie-stage na de opleiding is volgens Emily echt wel een plus. “Je kan heel veel ‘uitproberen’. Je mentor, zelf een inspecteur, begeleidt je wanneer je al die verschillende diensten ontdekt. Als stagiair maak je wekelijkse verslagen en ook de begeleiders die je on-the- job volgen, rapporteren over hun ervaringen met jou. Via geregelde feedbackgesprekken wordt alles heel goed opgevolgd.” 
 
Hier gebeurt constant iets
“Antwerpen is een grootstad. Hier gebeurt constant iets en dat maakt het politiewerk extra boeiend. Je gaat naar je werk en je weet nooit wat de dag gaat brengen. Een korpsactie kan op elk moment worden onderbroken omdat er ergens relletjes uitbreken of zo. Ons korps is ook zo groot dat je hier gegarandeerd een uitdagende job op jouw maat vindt.”
 
>> Klik hier voor meer informatie over de carrièremogelijkheden bij de Lokale Politie Antwerpen!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid