Getuigenis Henri: Onderschrijver bij Fidea | Student Life | Student.be

Getuigenis Henri: Onderschrijver bij Fidea

Henri Van Adorp, van opleiding een Paralegal, is sinds augustus 2012 in dienst bij Fidea als onderschrijver. Lees verder om meer te weten over Henri's ervaringen als jonge starter bij Fidea. 

Wat maakt jouw job zo interessant?
De grote variatie in taken maakt mijn job als onderschrijver heel interessant. Ik heb een redelijk vast takenpakket, maar veel dossiers zijn toch weer net iets anders. Ik vind de samenwerking met collega’s heel leuk. Samen met hen kom ik tot een oplossing die voor zowel de bemiddelaar als de cliënt passend is.

Hoe ziet je dag er vandaag uit?
Vandaag focus ik me op de nieuwe zaken die binnenkomen. Als team spelen we zo kort mogelijk op de bal. Verder ben ik ook foutencorrespondent. De fouten die van buitenaf aan ons worden meegedeeld volg ik op of laat ik oplossen. En ik beslis of er eventueel nieuwe opleidingen in team moeten gevolgd worden. Ik geef momenteel ook een opleiding aan mijn mentee over het opmaken van nieuwe polissen Verenigingsleven en Handel & Diensten.

Wat zijn je taken en bevoegdheden?
Opmaak en tarifering
van de nieuwe risico’s voor de takken Arbeidsongevallen en Gemeen Recht (AO/GR). Het gaat om een heleboel producten, wat het dus heel gevarieerd en interessant maakt. Bovendien zorg ik voor de onmiddellijke realisaties voor Trigoon (verzekeringsbundel gericht op ondernemers). Ik maak ook deel uit van de redactieraad van Forum, de personeelskrant van Fidea. Dat geeft me een creatieve uitlaatklep.

Wat zijn de tofste projecten waar je mee bezig bent?
Mentor zijn
van startende collega’s vind ik heel leuk. Als nieuweling weten dat je collega’s en je mentor er met raad en daad voor je zijn, is heel belangrijk. Daarnaast sta ik met een paar collega’s in voor de onmiddellijke realisaties voor onze Trigoon-cliënten. Daarbij beslissen we zelf over de acceptatie van bepaalde nieuwe cliënten en over de tarifering van hun polissen.

Wat moet een onderschrijver voornamelijk kunnen?

  • Goed in team kunnen werken.
  • Creatief zijn in het vinden van een goede oplossing voor de bemiddelaar en de cliënt.
  • Altijd de waarden van Fidea vertegenwoordigen.

Waarom kies je nog steeds voor Fidea?
De sfeer is familiair en veel collega’s zijn vrienden geworden
. Ik voel me gewaardeerd en ben zeker geen nummer. De balans tussen werk en privé is ook heel goed: de glijdende werkuren en de thuiswerkdagen zijn fijn. Het takenpakket en de extra projecten houden mijn job boeiend.

Groei je net als Henri mee met Fidea ? Voor de hoofdzetel in Antwerpen is Fidea op zoek naar startend talent uit eender welke Bachelor of Master studierichting!
 

Klik hier voor de vacature van FIDEA en solliciteer nu voor hun Young Graduates Program! Of neem een kijkje naar een van de volgende vacatures: 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid