[GETUIGENIS] Het leven zoals het is bij Capgemini | Student Life | Student.be

[GETUIGENIS] Het leven zoals het is bij Capgemini

je carrière starten bij Capgemini

Als Young Graduate is het vaak moeilijk om je voor te stellen wat het exact betekent om die specifieke functie in dat specifieke bedrijf in te vullen. Hoe zullen de collega’s zijn? Welke sfeer heerst er binnen het bedrijf? Heb ik de juiste keuze gemaakt? Welke impact zal mijn job hebben op mijn privéleven? Het zijn maar enkele vragen waar je als starter een antwoord op zoekt. 

Natuurlijk zijn er de klassieke platformen waar je meer informatie kan inwinnen zoals jobbeurzen, career websites, LinkedIn, sollicitatiegesprekken en recruiting events. Hiernaast zijn er ook de vele ‘salespraatjes’ die bedrijven loslaten op nieuwe starters in de huidige ‘War for Talent’. Bij Capgemini Belgium gaan we echter nog een stap verder en proberen we de afstuderende studenten nog een extra dimensie aan informatie te geven over de verschillende carrièremogelijkheden en ze nog een stukje dichter bij hun eventueel toekomstige collega’s te brengen. 

Met een aantal collega’s binnen de afdeling Human Capital Management (HCM) hadden we het idee om een aantal filmpjes te maken, die een beeld schetsen van hoe het voelt om bij Capgemini te werken. Onze afdeling is vooral gespecialiseerd in IT-implementaties van HR-software. Deze implementaties gebeuren op project basis bij klanten. De focus ligt wel degelijk op IT maar gespecialiseerde kennis en interesse in HR komt zeker van pas aangezien we met klanten samenwerken met een HR-expertise en de HR business processen van het bedrijf moeten kunnen begrijpen om ze aan te wenden in onze software. Op onze afdeling zijn niet enkel ICT-profielen nodig, ook onder andere functionele en business analysten en project managers zijn meer dan welkom. Een goede mix van verschillende achtergronden en een gezonde interesse in HR en IT is wat je in deze practice kan vinden. Indien H- softwarepakketten minder jouw ding zijn, geen paniek, daarnaast bieden we ook een brede waaier aan van softwarepakketten gerelateerd aan verschillende aspecten binnen een bedrijf zoals finance, logistics, warehousing, website development, graphic design.

Ondanks de verschillende profielen en persoonlijkheden zijn we een hechte groep collega’s, die het zowel op als naast het werk goed met elkaar kunnen vinden. Dit gevoel trachten we jullie mee te geven in onderstaande testimonial video's. Voor deze filmpjes hebben we bij onze eigen collega’s interviews afgenomen en hen enkele vragen gesteld over hun dagelijkse job en ook over hoe zij hun start bij Capgemini ervaren hebben. We vonden het ook belangrijk om niet enkel naar de taken en verantwoordelijkheden te vragen maar ook naar hun motivatie, passie en ambities, de work-life balance en enkele leuke anekdotes. 

Een job vinden waardoor je gepassioneerd bent en die je gelukkig maakt is immers zo veel meer dan enkel de inhoud van de job zelf. Het gaat er ook om dat je je goed voelt in wat je doet en je je carrière in een richting kan sturen waar je zelf volledig achter staat. Bij Capgemini noemen we dit “Master of your own destiny”! Wij zijn er van overtuigd dat wanneer een werkenmer tevreden is in zijn job, dit een positieve impact op zijn/haar professionele en persoonlijke ontwikkeling. Kortom, het is enorm belangrijk om plezier te hebben in jouw job. ‘Fun’ is zelfs één van onze company values, naast Trust, Boldness, Team Spirit, Modesty, Freedom en Honesty. 

Heb je ook interesse voor een carrière binnen de consultancywereld en zit je nog met vragen, aarzel dan zeker niet om eens contact op te nemen met Hanne Duys (hanne.duys@capgemini.com), onze Talent Acquisition Partner beantwoordt met veel plezier jouw vragen en kan jou op de hoogte houden van alle toekomstige events.

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Développeur(se) Web

  Vertuoza Stage
  1402 Nivelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  game of web developer

  AMVB Stage
  1000 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut:
 • =job.status_text

  Webdeveloper E-commerce

  Our Daily Bottle Stage
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Deeltijds 
 • =job.status_text

  Stage Community Manager

  Lucky Way Game Stage
  1180 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Deeltijds 
 • =job.status_text

  Stagiair marketing gezocht

  Glowbus bv Stage
  3202 Rillaar
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid