Getuigenis Julien: Van Master Thesis Trainee naar E2E Supply Chain Engineer bij Volvo Group | Student Life | Student.be

Getuigenis Julien: Van Master Thesis Trainee naar E2E Supply Chain Engineer bij Volvo Group

Een carrière bij Volvo Group

Julien startte bij Volvo Group als Master Thesis Trainee binnen Engineering, waarna hij aan de slag ging als VPS-Facilitator voor Logistiek Final Assembly. Sinds eind vorig jaar is  hij binnen logistiek een nieuwe uitdaging aangegaan als E2E Supply Chain Engineer. Lees hieronder zijn verhaal en ervaringen binnen Volvo Group en laat je inspireren.

Wie ben je en wat doe je?

Afgelopen jaar studeerde ik af als industrieel ingenieur elektomechanica met een specialisatie in productiemanagment. Ik liep stage bij Volvo Group in het kader van mijn thesisonderzoek naar AIV-technologie. Kort daarna ging ik aan de slag als VPS-Facilitator in het logistieke departement. In deze functie droeg ik bij tot het vertalen van onze bedrijfsdoelstellingen in actieplannen op middellange termijn door het faciliteren van Kaizen-evenementen, workshops, trainingen en coaching in allerhande lean-methodieken.

Hoe zou je “werken voor Volvo Group” in het algemeen omschrijven?

Volvo Group wordt gekenmerkt door een open en dynamische bedrijfscultuur waarin iedereen, onafhankelijk van afkomst of hiërarchische rol, op een constructieve manier samenwerkt. Ondanks de vele technologische uitdagingen die op ons afkomen, staat de mens nog steeds centraal. Als werknemer is het overigens de ideale omgeving om jezelf op verschillende manieren te ontwikkelen met elke vorm van ondersteuning die daarvoor nodig is. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan worden steeds mogelijkheden onderzocht om te groeien en zo op termijn de beste versie van jezelf te worden. Dankzij de opportuniteiten om jezelf te ontwikkelen met het oog op je persoonlijke doelstellingen, ben ik ook aan de slag kunnen gaan als E2E Supply Chain Engineer.

Heb je het gevoel dat je voldoende de kans krijgt om jouw werk en privé te combineren en jezelf ten volle te ontwikkelen? 

Ik moet eerlijk bekennen dat het even zoeken was om in het nieuwe ‘werkleven’ een gezonde balans te vinden. Dit is echter geen gevolg van onze bedrijfscultuur, want dit is een trend die ik ook bij heel wat vrienden die recent afstudeerden opmerk. Intussen is het perfect mogelijk om het beste van mezelf te geven op mijn werk, terwijl ik meer dan voldoende tijd kan besteden aan mijn hobby’s, vrienden & familie. 

Welk moment tijdens jouw carrière bij Volvo Group zal jou het meest bij blijven? 

Op korte tijd heb ik reeds heel wat mooie herinneringen opgebouwd, maar de volgende is toch één die mij het meeste bij zal blijven.

Op 2 oktober 2019 kreeg onze Gentse site hoog bezoek van Martin Lundstedt, president en CEO van Volvo Group. Hij werd vergezeld door enkele leden van ons global management. Op dat moment was ik amper een maand aan de slag als voltijds thesisstudent en bevond mijn thesisstudie zich nog in een onderzoeksfase. Toch kreeg ik de kans, wellicht beter omschreven als een “once in a lifetime opportunity”, om dit onderzoek aan hen voor te stellen. Een voorstelling die op mijn jonge leeftijd ‘de presentatie van mijn leven’ zou worden en die uiteraard ook een portie gezonde stress met zich meebracht. Op het moment van de waarheid bleek die stress echter volledig te verdwijnen door de interactieve en laagdrempelige manier waarop het global management mij benaderde. Een herinnering die mij altijd zal bijblijven.

Het feit dat ik als thesisstudent, die amper een maand in dienst was, het vertrouwen kreeg om aan dit publiek mijn verhaal te brengen, is voor mijn het grootste bewijs van de open en mensgerichte bedrijfscultuur die Volvo representeert. Het enorme vertrouwen dat toen door Volvo in mij gesteld werd, draag ik nog elke dag in mij mee. 

Ben je geïnspireerd door dit verhaal en kan je niet wachten om aan de slag te gaan bij Volvo? Solliciteer nu op één van de openstaande vacatures via https://www.volvogroup.be/nl-be/careers.html

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Material Controller

  Volvo Group Startersjob
  B-9041 Gent
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  VV - Shipping Coordinator

  Volvo Group Startersjob
  B-9041 Gent
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid