GETUIGENIS: Kevin startte na zijn studies industrieel ingenieur als Trainee bij Agentschap Wegen & Verkeer | Student Life | Student.be

GETUIGENIS: Kevin startte na zijn studies industrieel ingenieur als Trainee bij Agentschap Wegen & Verkeer

Getuigenis Kevin, industrieel ingenieur bij Agentschap Wegen & Verkeer

Jaarlijks beginnen tal van “starters” hun carrière bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Kevin Marvin, 24 jaar, is één van hen. Wij gingen langs bij deze “trainee” over zijn ervaringen.

 • Naam: Kevin Marvin
 • Leeftijd: 24 jaar
 • Studies: industrieel ingenieur elektromechanica - afstudeerrichting vervoerstechnologie VUB
 • Functie: trainee - districtschef

Kevin, hoe ben jij bij het Agentschap Wegen en Verkeer terechtgekomen? 

In mijn laatste jaar heb ik een stage van 45 werkdagen gedaan. Ik leerde AWV kennen op een jobbeurs en heb spontaan gesolliciteerd voor mijn stage. Ik kwam terecht in het team verkeershandhavingsystemen (VHS). Ik heb me beziggehouden met de aansluiting van bestaande camerainstallaties langsheen de autosnelwegen op het glasvezelnetwerk, het kabelnetwerk waarop alle camerainstallaties zijn aangesloten. Ik bekeek alle locaties en nam een beslissing over wat de beste optie tot aansluiten zou zijn: een nieuwe kabel, aanpassingen aan de bestaande infrastructuur, … Vooral werk achter de schermen, maar wel noodzakelijk want zonder kabels is er geen werking.

In oktober 2018 startte je dan als trainee bij AWV. Je eerste échte job. Waarom koos je voor het traineeprogramma?

Als trainee krijg je gedurende anderhalf jaar de kans om een eerste werkervaring op te doen en te proeven van alle aspecten die AWV te bieden heeft. Je draait elke zes maanden mee op een andere afdeling van AWV en krijgt een intensieve begeleiding en tal van opleidingen. Na het traject kan je je carrière verderzetten in één van de afdelingen van AWV. 

In welke afdelingen kwam je terecht?

Momenteel ben ik bezig aan mijn derde opdracht: districtschef in Aarschot. Dit wordt ook mijn definitieve job binnen AWV. Mijn eerste opdracht lag meteen in het verlengde van mijn stage: ik werd verantwoordelijk voor het nieuwe bestek telefonie bij het team Netwerk en Telematica. De zaken die ik in mijn stage ontwikkeld had, kwamen hier ook aan bod bij glasvezelaanpassingen. Leuk om te zien dat dat werk niet voor niks was. Voor mijn tweede opdracht verhuisde ik naar Hasselt: ik werd districtschef in Centraal-Limburg. Ik wou net iets meer praktisch gericht werken. Districtschef zijn bevalt me ondertussen zo goed dat ik hier definitief mijn job van wil maken.

Als pas afgestudeerde meteen een leidinggevende functie als districtschef, want vond je daarvan? 

In het begin was het best even wennen. Maar ik heb veel ondersteuning gekregen en kon met vragen altijd terecht bij collega’s. De eerste zes maanden moest ik nog niet meedraaien in de permanentieregeling bij calamiteiten, maar ondertussen draai ik bijvoorbeeld wel mee in de winterdienst. Ik heb zelfs al mijn eerste strooibeslissingen moeten nemen. Dat was best spannend. 

Heb je nog tips voor studenten die een job zoeken?

Ja, schrijf je zeker in voor het traineeprogramma van AWV! Maar zoek vooral iets dat je graag doet en boeiend vindt. Als het je ding niet is, dat is niet erg. Dat is het mooie aan het traineeprogramma, doordat je van elke afdeling binnen AWV kan proeven en pas na anderhalf jaar je definitieve keuze moet maken, stel je de beslissing nog wat uit. Ondertussen krijg je de kans om bij te leren, te groeien en te ontdekken wat je écht graag doet. 

Wil jij net zoals Kevin je carrière starten bij Agenstchap Wegen & Verkeer? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ze zijn voortdurend op zoek naar jonge starters! Ontdek de openstaande vacaures hieronder en ga ervoor!  

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  ondersteuner IT en verkeersmodellen

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  2 werfcontroleurs wegenbouw

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  2020 - 2870 Antwerpen - Puurs
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  werfleider weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  2018 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid