Getuigenis: Nathalie, trainee bij Luminus | Student Life | Student.be

Getuigenis: Nathalie, trainee bij Luminus

"Als je mij zou vragen hoe het is om traineeship te doen bij Luminus... dan zou ik antwoorden: Het is fantastisch!

In 2018 ben ik als energie-ingenieur afgestudeerd aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. In 2016 koos ik nogal willekeurig voor de Master Energie, en sindsdien is mijn interesse voor de fascinerende wereld van energie alleen maar gegroeid. Ik zou echt niet in een andere sector willen werken. Het zou zonde zijn om de huidige, uiterst interessante transitie in de energiesector mis te lopen. Alles verandert: energie wordt meer en meer gedecentraliseerd en met minder uitstoot geproduceerd; de manier waarop we energie verbruiken is anders; de markten veranderen; het wordt steeds complexer om de distributienetten te beheren; batterijtechnologie en andere opslagmiddelen worden steeds relevanter (en - niet onbelangrijk - betaalbaarder); het koppelen van sectoren, bijv. nutsvoorzieningen en transport, wordt realiteit... En zo kan ik blijven doorgaan!

Binnen mijn functie bij Luminus maak ik van heel dichtbij mee hoe de energieproductie verandert en hoe sectoren aan elkaar gekoppeld worden. Op dit moment maak ik deel uit van het projectteam in onze afdeling Generation. Hier heb ik de kans gekregen om als co-projectmanager mee te bouwen aan drie windturbines in Geel-West. We waren verantwoordelijk voor alles: van de civiele werken voor de funderingen, het kraanplatform en de toegangswegen, tot de installatie van de onderstations, de aansluiting op het net, het bouwen van de turbine, de opstart, de finale testfase en de aanvaardingsprocedure. Het is een bijzonder project omdat de turbines op een industrieterrein geplaatst zijn. We moesten dus zorgvuldig plannen en duidelijk communiceren om onze klanten en de omliggende bedrijven te managen. Bovendien moesten we gedurende het hele project een hoge veiligheidsstandaard aanhouden.

Het was hard werk, maar een geweldige ervaring! En weet je wat het absolute hoogtepunt was? Aan het einde van het project ben ik helemaal tot boven op “mijn” turbines geklommen. Waarschuwing: niet voor watjes! ?

Ten slotte zou ik willen uitleggen hoe ik de toenemende koppeling tussen energie, transport en industrie ervaar. Naast dit windturbineproject bied ik ook technische en commerciële ondersteuning voor de Luminus Waterstof Squad. Wil je hier meer over weten? Zoek me dan op tijdens een van de vele jobbeurzen of business games, of neem contact op."

Nathalie

Ben jij ook gebeten door duurzame energieoplossingen voor de huidige en toekomstige uitdagingen van onze samenleving? Is dat jouw ding? Cool! Dan hebben we een match! Solliciteer nu voor de Luminus Traineeship 2020!

Wil jij testimonials lezen van andere trainees? Klik dan hier! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid