Gilles : “Veel mensen weten niet hoe technologisch politiewerk in Antwerpen is.” | Student Life | Student.be

Gilles : “Veel mensen weten niet hoe technologisch politiewerk in Antwerpen is.”

Na een zevende jaar Integrale Veiligheid en een Bachelor Rechtspraktijk ging Gilles (25) aan de slag bij Lokale Politie Antwerpen. Hij draait nu al enkele maanden mee in de probatie-eenheid waar hij proeft van verschillende diensten en specialisaties.
 
“Tijdens mijn studies Rechtspraktijk met specialisatie Crime & Justice Police kreeg ik al een heel goed beeld van het politiewerk. De praktijk bij de probatie-eenheid bevestigt dat alleen maar. Je leert op korte tijd veel mensen kennen en komt in aanraking met de meest uiteenlopende facetten van de organisatie.”
 
Afwisseling troef
Een voorkeur voor een bepaalde dienst heeft Gilles nog niet: “Ik vind alle diensten interessant. Bij de wijkwerking heb je bijvoorbeeld veel individuele verantwoordelijkheid en direct contact met de burger. Je kan een dossier van a tot z afwerken. De mobiele eenheid is dan weer aantrekkelijk omdat je er deel uitmaakt van een geolied – en zelfs imposant ogend – team. Bij noodhulp ben je constant op de baan: je vertrekt en je weet niet wat de dag of de nacht brengt. Die afwisseling heb je niet in
elke job.”
 
Toptechnologie
Gilles koos ook voor Antwerpen omdat hij wist dat de uitrusting er enorm goed is: “Hier wordt in kwaliteit geïnvesteerd en dat is toch belangrijk. Als je voor een opdracht van de mobiele eenheid een slagvest of gasmasker aantrekt, dan voel je dat je topbescherming gebruikt. Veel mensen weten niet hoe technologisch politiewerk in Antwerpen is. Ons cameranetwerk wordt bijvoorbeeld continu uitgebreid. Recent hielden we iemand aan voor een misdrijf dat van begin tot einde gefilmd was. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om te ontkennen, hé. Die kerel wist natuurlijk niet waar hij het had …”
 
Beste job ter wereld
Gilles is heel overtuigd van zijn keuze voor Lokale Politie Antwerpen: “Ik combineer nu gevarieerd werk in een boeiende stad, met uiteenlopende carrièrekansen en een goed loon. Voor mij is dit gewoon de beste job ter wereld. Zo simpel is ‘t.”
 
>> Klik hier voor meer informatie over de carrièremogelijkheden bij de Lokale Politie Antwerpen!
 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid