Het verhaal van Elisa en Mátyás, ingenieurs bij Unilin | Student Life | Student.be

Het verhaal van Elisa en Mátyás, ingenieurs bij Unilin

start je carrière bij Unilin

Een diploma van ingenieur biedt je een waaier aan mogelijkheden. Elisa en Mátyás zijn twee jonge starters bij Unilin (gekend van onder andere de Quick-Step vloeren) en vertellen over hun eerste job na hun ingenieursstudies.

Elisa Van Verre, Production Engineer: “Werken in een innovatief bedrijf zoals Unilin is super!”

Elisa is Burgerlijk Ingenieur Materiaalkunde (met een aanvullende opleiding Bedrijfseconomie) en startte bij Unilin als Production Engineer. “Bij mijn zoektocht naar een eerste job vond ik de klik met het bedrijf en de mentaliteit doorslaggevend. Ik ben bij verschillende bedrijven langs gegaan om de werkomgeving en mentaliteit te zien en te voelen. Ik vond het belangrijk dat er naar mij geluisterd werd en dat er ook samen met mij gekeken werd wat het beste bij mij zou passen. Ik ben gestart in een nieuwe functie, die voor mij gecreëerd werd en die ik zelf mee vorm heb kunnen geven. Ik heb voor een stuk een vast takenpakket, zoals het opvolgen en analyseren van cijfers uit productie, maar daarnaast ben ik vaak met projectwerk bezig. Zo bekijk ik waar we zaken kunnen optimaliseren. Echt boeiend om uit te zoeken hoe we bijvoorbeeld de efficiëntie aan een bepaalde machine kunnen verhogen. Wat super is, is dat je bij Unilin al meteen verantwoordelijkheid kan nemen, zelfs als jonge starter. Je kan direct volwaardig meewerken aan verschillende projecten. En een hoogtechnologische en innovatieve omgeving zoals bij Unilin, dat is voor een ingenieur echt de max.”

Mátyás Maenhout, Production Engineer: “Na vier weken werkte ik al op mijn eerste project.”

Mátyás heeft een diploma Industrieel Ingenieur Elektromechanica. “Tijdens het voorlaatste jaar van mijn studies leerde ik Unilin kennen op een jobbeurs. De energieke, dynamische uitstraling en de jonge medewerkers zijn me altijd bijgebleven. In mijn laatste jaar zag ik een vacature bij Unilin. Ik wou meteen uitzoeken of de functie iets voor mij kon zijn. Belangrijk voor mij was: de mogelijkheid om mee te werken aan projecten, veel kansen tot opleiding en het boeit me om op termijn te evolueren richting leiding geven. Die elementen kon ik bij Unilin afvinken! Al heel snel na mijn start kreeg ik m’n eerste project. Ik focuste op een bepaalde machine en op het uitzoeken hoe we de output konden verbeteren. Een dag ziet er hier altijd anders uit. In de voormiddag voer ik meestal de dagdagelijkse controle en analyse van de machines uit. De namiddag is voorzien voor projectwerk. Ik ben nog altijd onder de indruk van de imposante omgeving bij Unilin en van de ingenieuze manier waarop de producten in elkaar zitten (denk maar aan het befaamde klikprofiel van de Quick-Step vloeren).”


Start je Young Graduate Journey bij Unilin

Benieuwd naar meer? Ontdek de openstaande vacatures bij Unilin hieronder.  Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om Justine Matton te contacteren (0476721083).

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid