HET XYLOS CULTUURWOORDENBOEK: 3 VRAGEN EN ANTWOORDEN | Student Life | Student.be

HET XYLOS CULTUURWOORDENBOEK: 3 VRAGEN EN ANTWOORDEN

werken als starter bij Xylos, een IT consultancy bedrijf en een Great Place to Work

“Culture eats strategy for breakfast”, Peter Drucker.

Strategie is één ding. Wat nog belangrijker is? Een unieke bedrijfscultuur. Eentje die alle medewerkers op handen dragen. Eentje waarin doorgroeimogelijkheden, passie en teamwork centraal staan. En vooral: eentje waarin je mening goud waard is. Ben je het daarmee eens? Duik dan mee in de cultuur van het IT-consultancybedrijf Xylos. Drie vragen en antwoorden:

1. Wat is een Xylosser?

de Xylosser - zelfstandig naamwoord – (m en v)

Uitspraak: [ksi-los-er]

Verbuiging: Xylosser | s (meervoud)

Een Xylosser is een doorwinterde enthousiasteling met een gezonde drive en veel goesting om bij te leren. Een echte teamspeler die van een stevige portie collegialiteit houdt. Een doorbijter die graag bijleert en doorgroeit. Op de werkvloer wil een Xylosser goede resultaten boeken. Naast de werkvloer zoekt de Xylosser graag gezelschap op. “Volop van het leven genieten” is een levenswijsheid die de Xylosser maar al te graag toejuicht. Kortom, die goesting en gedrevenheid trekt hij of zij graag door naar de werk- en privéomgeving. “Work hard, play hard” is dan ook zijn of haar motto.

“Xylossers zijn er voor elkaar. Wanneer je hulp nodig hebt, kan je altijd rekenen op een gepassioneerde collega.” (Alexander Verhaegen, 23 jaar, Cloud Consultant, al meer dan 2 jaar een Xylosser)

2. Wat zijn de Xylos-waarden?

Care, grow, passion – zelfstandige naamwoorden

Uitspraak: [keə - ɡrəʊ - pæʃ.ən]

Verbuiging: geen, we buigen nooit af van onze waarden.

Care, grow and passion. Dat zijn de waarden waar we als Xylossers rotsvast in geloven. Niet de technologie, maar de mens komt bij ons altijd op de eerste plaats. Zo dragen wij zorg voor elkaar. Meer nog, we stimuleren elkaar om te groeien, om ervaringen te delen en om onze grenzen te verleggen. En dat alles? Dat doen we met passie. Met goesting. Met het hart. We smijten ons. We zijn geëngageerd. Dat zit in ons DNA.

“Bij Xylos komen medewerkers op de 1ste plaats. Zo organiseren de managers gesprekken waarin we verbeteringen en initiatieven kunnen aankaarten.” (Sean Van Sprundel, 24 jaar, Cloud Consultant, al één jaar een Xylosser)

3. Wat is een Great Place to Work?

De Great Place to Work – zelfstandig naamwoord – (m)

Uitspraak: [ɡreɪt - pleɪs – tu - wɜːk]

Verbuiging: geen, voor ons er is maar één Great Place to Work.

Xylos is een Great Place to Work. Een plek waar Xylossers trots zijn op wat ze doen. Een plek waar Xylossers plezier beleven op de werkvloer. Kortom, een plek waarin onze Xylossers vertrouwen hebben. Hoe dat komt? We reizen altijd met de Xylos-waarden in onze rugzak. En dat werd in 2018 beloond met een vijfde plaats op de Great Place to Work Awards. Ook dit jaar streven we naar een plek op het podium. Waarom? Wel, we blijven investeren in onze cultuur. Zo willen wij altijd een Great Place to Work zijn om mee én voor te werken. Kortom, voor sfeer en gezelligheid? Een tien.

“Ik hou van de laagdrempelige cultuur op de werkvloer. Die openheid tussen de collega’s maakt van Xylos een Great Place to Work.” (Kristof De Vos, Service Engineer, 21 jaar, al 5 maanden een Xylosser)

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid