Hoe bereid ik me voor op een jobbeurs? | Student Life | Student.be

Hoe bereid ik me voor op een jobbeurs?

Voorbereiden op een jobbeurs, hoe doe je dat best?

Op een jobbeurs komen veel verschillende bedrijven en Young Graduates samen om zichzelf te promoten. Hoe zorg je ervoor dat jij opvalt tussen al deze mensen? Door jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden natuurlijk! In het onderstaande artikel geven we enkele tips mee om het meeste uit jouw jobbeurs te halen.
 

Zorg dat je CV er klaar voor i

Het belangrijkste item om mee te nemen naar een jobbeurs is je Curriculum Vitae. Zorg dat je CV up-to-date is en dat je voldoende kopietjes meebrengt om bij elke kennismaking achter te laten. De bedrijven kunnen je CV gebruiken om te herinneren wie je bent na afloop van de beurs. Stop er dus een duidelijke foto bij en kies een leuke template om jezelf te onderscheiden. Op Canva vind je verschillende templates om je CV snel te pimpen.

Doe je research

Een jobbeurs kan heel overweldigend zijn als je er onvoorbereid naartoe gaat. Zoek dus op voorhand even uit welke bedrijven aanwezig zullen zijn, en welke je interesseren. Voor de bedrijven die interessant lijken kan je best even nagaan welke jobaanbiedingen ze momenteel hebben en wat de bedrijfscultuur is. Op die manier kan je gerichte vragen stellen en de juiste informatie mee naar huis nemen.

Vergeet ook de kleinere bedrijven niet. Natuurlijk lijkt werken voor een groot bedrijf veel prestigieuzer, maar in kleinere bedrijven vinden Young Graduates vaak snel hun draai en leren ze snel bij. Overigens kan het alleen maar voordelig zijn om met zoveel mogelijk verschillende bedrijven te spreken.

Ontdek jezelf

Voor je naar een jobbeurs gaat is het goed om te weten wat je wil. Wat voor job zoek je? Welke bedrijfscultuur past het best bij jou? Dit zijn vaak moeilijke vragen om te beantwoorden voor iemand zonder werkervaring. Om je wat op weg te helpen heeft Kazi enkele quizzen gemaakt om te ontdekken welke waarden voor jou belangrijk zijn. Nadat je de tests hebt gedaan kan je zelfs vacatures ontvangen op basis van jouw professioneel DNA. De website vind je hier.

De kans is groot dat je van sommige bedrijven enkele standaard sollicitatievragen krijgt. Wees hier dus ook op voorbereid. Zorg dat je al zeker weet wat je sterktes en zwaktes zijn, zo kan je ook gerichter op zoek gaan naar jobs.

Een goede eerste indruk

Omdat de gesprekken op een jobbeurs nogal kort kunnen zijn, hebben de bedrijven weinig tijd om jou te leren kennen. Ze gaan vaak af op een eerste indruk, dus zorg dat deze goed is! Je hoeft niet in een kostuum naar de jobbeurs te komen, maar een net hemd kan nooit kwaad. Ook lichaamstaal geeft een eerste indruk, zelfs wanneer je in de rij staat te wachten. Als je tussen de speeddates door regelmatig enkele pauzes inlast, begin je nooit te vermoeid aan je volgende gesprek.

Om de weinige tijd die je hebt tijdens zo'n gesprek goed te benutten bereid je best een “elevator pitch” voor. Hiermee bedoelen we een leuke, enthousiaste en bondige manier om jezelf en je kwaliteiten te presenteren aan een bedrijf. Je kan de elevator pitch op voorhand maken en inoefenen, zodat je jezelf vlot kan voorstellen bij elk bedrijf. Op deze manier vermijd je blunders wanneer je een beetje zenuwachtig wordt.

Gerelateerde vacatures

 • 2020-09-01
  =job.status_text

  Werfcontroleur te Antwerpen

  Regie der Gebouwen Startersjob
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid