Hoe combineer ik een studentenjob met mijn studies? | Student Life | Student.be

Hoe combineer ik een studentenjob met mijn studies?

een centje bijverdienen als student

Het academiejaar is weer van start gegaan en dus is het weer hoog tijd om volop van het studentenleven te genieten. De eerste weken heb je nog niet zó veel schoolwerk, dus profiteer je ervan om de bloemetjes buiten te zetten. Groot gelijk! Maar… uitgaan kost geld, en als je het hele academiejaar door graag eens een verzetje wil hebben, dan kan je wellicht een zakcentje gebruiken. Dan maar op zoek naar een studentenjob! Maar hoe combineer je dat nu eigenlijk met jouw drukke lessenrooster? Hieronder alvast een woordje uitleg. 

Als student heb je nooit geld genoeg, dat weten we allemaal maar al te goed. Op een uitgaansavond vliegen de euro’s erdoor, maar dat houdt jou helemaal niet tegen om de avond erna opnieuw de beentjes los te gooien. Begrijpelijk! De oplossing is natuurlijk een studentenjob, maar je moet dit wel kunnen combineren met jouw studies. Niet altijd vanzelfsprekend, helaas. 

Overvolle lessenroosters, verplichte lessen die je écht niet kunt skippen, tussentijdse opdrachten en evaluaties… Nee hoor, het leven van een student is allesbehalve saai. En alsof dat nog niet genoeg is, veranderen die lessenroosters vaak om de haverklap, waardoor het niet zo eenvoudig is om een studentenjob te combineren met jouw studies. Frustrerend, want veel studentenjobs eisen dat je een vaste dag in de week komt werken. Een andere optie is dat je voor een studentenjob kiest tijdens het weekend. Tja, maar dan moet je misschien wel leuke zaken hiervoor opgeven. Ook niet ideaal dus. Wat jij nodig hebt? Een flexibele studentenjob die je zonder zorgen kan combineren met jouw lessenrooster én je sociale activiteiten.

Ben jij zo’n student die centjes nodig heeft én op zoek is naar een studentenjob waar je zelf kan kiezen wanneer je werkt? Dan hebben wij heel goed nieuws voor jou! Bij Mise en Place kies je als horecamedewerker volledig vrij wanneer je werkt. Bovendien varieert jouw takenpakket van opdienen op evenementen, helpen in de keuken tot pintjes tappen en nog veel meer. Aan afwisseling dus ook geen gebrek! Mise en Place is elk jaar op zoek naar een heleboel studenten in verschillende studentensteden in België die graag een flexibele en gevarieerde studentenjob willen doen. Werken bij Mise en Place als jobstuden is een win-win-win-winsituatie: je verdient een centje bij, je kiest zelf wanneer je werkt, wat je graag wil doen én je maakt er gegarandeerd vrienden voor het leven. In het filmpje hieronder kan je alvast even de sfeer opsnuiven!

Helemaal overtuigd om bij Mise en Place aan de slag te gaan? Ontdek hier de vacatures en ga ervoor!

Student.be wenst jou dit academiejaar alvast veel studie-en werkplezier toe!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid