Hoe doorsta ik de herexamenperiode? | Student Life | Student.be

Hoe doorsta ik de herexamenperiode?

Hoe doorsta ik de herexamens?

Het is alweer zover: augustus, dé maand van de herexamens, is begonnen. Ben jij een van de die vele dutsen die binnenkort een (aantal) herexamen(s) moet afleggen? Ook tijdens deze ietwat minder leuke tijd van het jaar staat ons team paraat! Met het artikel hieronder willen we alle studenten met herexamens een hart onder de riem steken door enkele nuttige en leuke tips mee te geven.  

Zie je er ook zo tegenop om weken aan een stuk achter je boeken te kruipen? Helemaal begrijpelijk, maar dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn tal van dingen die de tweede zit heel wat aangenamer kunnen maken. Hieronder geven we je alvast 5 tips om de tweede zittijd succesvol én met enige vorm van plezier te doorstaan!

1. Studeer samen

Elke dag alleen studeren op kot, dat werkt allesbehalve motiverend. Tegenwoordig zijn er tal van studieplekken waar je met medestudenten samen kunt studeren. Spreek af met je lotgenoten en je zal merken dat samen blokken heel stimulerend werkt! 

​2. Wissel je bloklocatie af

Een maand lang op dezelfde muur uitkijken tijdens het studeren, dat is geen goed idee. Studeer daarom af en toe op verschillende locaties. Moet je je echt hard kunnen focussen op een bepaald deel? Dan kan je een dagje alleen op kot of thuis studeren. Zijn het eerder oefeningen die je moet maken of gaat het om wat luchtere materie? Dan kan je afspreken met een groepje en naar een bibliotheek gaan. Er zijn alvast opties genoeg!  

3. Neem voldoende pauze

Het mag dan wel vanzelfsprekend zijn, maar ook deze derde tip is écht belangrijk. Voldoende pauzes inlassen tijdens het studeren zorgt ervoor dat je veel productiever zal studeren. Wij raden je aan om tijdens je pauzemomenten niet binnen te blijven. Studeer je samen met vrienden? Maak dan samen een korte wandeling. Sport je graag? Dan is dat zeker en vast een ideale blokpauze! 

4. Eet gezond... en niet alleen

Tijdens het studeren moet jouw brein heel hard werken om die grote stapels leerstof te verwerken. Om de productiviteit te stimuleren, is het een goed idee om zo gezond mogelijk te eten tijdens de blokperiode. Kook je niet graag alleen? Samen met vrienden een gezonde maaltijd klaarmaken en gezellig bijkletsen is de perfecte manier om je batterijen weer op te laden voor de volgende studeerronde!

5. Plan een leuke activiteit voor na de herexamens 

De examenperiode lijkt vaak eeuwen te duren en je krijgt vaak het gevoel dat de tijd tergend langzaam gaat wanneer je weken aan een stuk achter je boeken zit. Om het aftellen naar het einde van de herexamens een stuk aangenamer te maken, kan je best iets leuks inplannen waar je naar kunt uitkijken. Reis je graag? Leg dan een citytrip vast met je vrienden. Wil je het liever rustig aandoen? Plan dan een weekendje niks doen in. Zorg ervoor dat je iets hebt gepland waar je écht naar verlangt, zo zal de tijd des te sneller gaan! 

Met deze tips ben je helemaal klaar om te knallen tijdens de herexamens. Student.be wenst jou alvast heel veel goede moed toe!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid