Hoe jij als ingenieur bijdraagt aan een informatievere wereld | Student Life | Student.be

Hoe jij als ingenieur bijdraagt aan een informatievere wereld

Als Engineer bouw je aan cruciale technologie waar dagelijks duizenden mensen mee te maken hebben. Denk aan machines, apparaten, systemen of

‘’Hoor je mij, ben ik goed verstaanbaar?’’ ‘’Ja, ja het gaat goed. Je kan praten’’ Het begin van elk gesprek dat op afstand plaatsvindt. Op grote schaal communiceren wij met elkaar en wordt er communicatie naar ons toegezonden via microfoons, beeldschermen en speakers. Al die verbindingen en technologieën zijn niet van de een op de andere dag ontstaan.  

Vanzelfsprekende technologie

De technologische revolutie die het staartstuk vormt van de industriële revolutie is zelf nu het begintraject geworden van de volgende periode in ons leven, de informatierevolutie. We vinden het tegenwoordig doodnormaal dat we overal worden voorzien van informatie en aanwijzingen. Maar voordat die info beschikbaar wordt voor ons, vereist dat een knap staaltje techniek. Met dank aan onze ingenieurs! 

Als Engineer bouw je aan cruciale technologie waar dagelijks duizenden mensen mee te maken hebben. Denk aan machines, apparaten, systemen of software. Jij weet hoe je deze zaken kunt ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren. Als Engineer weet je dat goede technologie de mensen ondersteunt, informeert en helpt om betere beslissingen te nemen. Er is immers een wereldwijde beweging die het vertrouwen in Engineers onderschrijft: ‘’Trust me I am an Engineer…’’  

Mens, informatie en communicatie

Neem nu een bedrijf als Televic in Izegem. Een bedrijf waar mens, informatie en communicatie samenkomen in technologie. Televic ontwikkelt hightech innovaties in diverse landen en ligt voorop als het gaat om communicatietechnologieën. Televic werkt aan de ontwikkeling, bouw en installatie van high tec communicatiesystemen voor niche markten.

Waar kun je Televic tegenkomen? Nu, als student op school zit en je via beeldschermen les krijgt. Later, in een topfunctie bij een corporate waar alle communicatie soepel moet verlopen tijdens een vergadering in de boardroom. Of wanneer je informatie bekijkt over de treinen via mooie gekleurde beeldschermen. Dat zijn diverse markten die door de komst van technologie alleen maar efficiënter zijn geworden. Een fijn voordeel van Televic is dat ze een veilige omgeving verzorgt waarin jonge ingenieurs hun gang kunnen gaan en zich op technologisch vlak kunnen uitleven. Fouten maken mag, zolang je maar in kennis groeit!

Jonge ingenieurs kunnen echt een bijdragen leveren aan die almaar veranderende wereld. Wil je als net afgestudeerde ingenieur de kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan, inzetten? Kijk dan eens bij ingenieur vacatures.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid