IN DE KIJKER: De professionele start van Axelle Be Haegel als “Young Graduate Sales” bij UNILIN | Student Life | Student.be

IN DE KIJKER: De professionele start van Axelle Be Haegel als “Young Graduate Sales” bij UNILIN

Interview: De professionele start van Axelle Be Haegel als “Young Graduate Sales” bij UNILIN

De overgang van de schoolbanken naar de arbeidsmarkt is altijd spannend: hoe ervaren starters hun eerste werkgever? Wat zijn belangrijke factoren bij hun keuze? Wij vroegen het aan Axelle Be Haegel, die eind augustus startte als Young Graduate Sales bij UNILIN.

UNILIN gelooft sterk in jong talent en de interne vraag naar Young Graduates blijft nog steeds toenemen. Jaarlijks worden er binnen het Campus Recruitment Programma van UNILIN (waarbij er mogelijkheden zijn voor starters in verschillende afdelingen) tientallen Young Graduates aangeworven: pas afgestudeerden of jongeren die net een eerste werkervaring achter de rug hebben.  

“Ik ben in juni 2017 afgestudeerd als Handelsingenieur aan de KULeuven, daarna trok ik naar Antwerpen en volgde ik de Master Innovation Management & Entrepreneurship aan Antwerp Management School waar ik in juni 2018 mijn diploma behaalde” vertelt Axelle. “Op de campus werd er een jobbeurs georganiseerd. Daar raakte ik aan de praat met een aantal mensen van UNILIN. Ik voelde onmiddellijk een klik met hen en met het bedrijf. Deze fit met de bedrijfscultuur is voor UNILIN echt een must. Dat vind ik zelf ook.” Vanaf de start van het selectieproces wordt er bij UNILIN op gelet dat potentiële werknemers passen bij de waarden en normen van het bedrijf. Een fit met de job is belangrijk maar zeker ook met de cultuur.  

“Na mijn studie was ik klaar voor een nieuwe uitdaging” gaat Axelle verder. “Die uitdaging vond ik in het Young Graduate programma bij UNILIN. Als starter word je hier echt gecoacht en ondersteund.” UNILIN biedt Young Graduates de mogelijkheid hun eigen rol in de organisatie te ontdekken en vorm te geven. Door hen verantwoordelijkheid toe te kennen en ondersteuning te bieden, krijgen ze de mogelijkheid om te kiezen in welke richting ze willen evolueren.  

Axelle startte als Sales Manager bij divisie Panels. Dit is een intensieve job. “Ik krijg veel verantwoordelijkheid” beaamt Axelle. “Zo beslis ik ook mee over de prijzen en bepaal ik mee de sales strategie. Daarnaast was ik vanaf de eerste dag verantwoordelijk voor mijn eigen klantenportefeuille. Mijn klanten situeren zich voornamelijk in Engeland, Ierland en België.” Dat internationale aspect sprak Axelle enorm aan. “Momenteel ben ik in ongeveer 1 à 2 weken per maand in het buitenland. Dat maakt de functie des te uitdagender!” Ook al is Axelle vaak alleen op de baan, ze staat er zeker niet alleen voor. “Ik heb fantastische collega’s en word zeer goed ondersteund door mijn team. Op hen kan ik altijd rekenen.”  

Kortom: het internationale karakter, de doorgroeimogelijkheden en de leuke bedrijfssfeer maken van UNILIN een ideale fit voor Axelle. “Ik ben hier begonnen aan een fantastische carrièrestart in een toffe job en dat is op vandaag het belangrijkste voor mij. Maar ik ben ook al benieuwd naar wat mijn verdere toekomst hier zal brengen.”

Getriggerd door Axelle haar verhaal? Bekijk dan zeker onze Young Graudate vacatures die hieronder verschijnen. 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid