Je carrière starten als Finance Consultant bij iCredit: Juliette deelt haar ervaringen | Student Life | Student.be

Je carrière starten als Finance Consultant bij iCredit: Juliette deelt haar ervaringen

Finance Consultant bij iCredit

Studeer je (binnenkort) af in een economische richting en ben je op zoek naar een boeiende uitdaging met veel variatie? Dan is een carrière in de wereld van Finance Consultancy zeker iets voor jou! Juliette werkt als Finance Consultant bij iCredit en deelt in dit artikel haar ervaring. 

Kan je iets meer vertellen over jezelf?

Ik ben Juliette, 24 jaar oud en heb een master in TEW op zak. Tijdens mijn opleiding ging mijn interesse vooral uit naar analytische en financiële vakken. Het was voor mij ook al snel duidelijk dat ik later een finance functie zou bekleden. Na mijn studies kreeg ik een voorstel om te doctoreren. Dat heb ik drie maanden gedaan, maar ik had al snel door dat het niets voor mij was. Ik miste de bedrijfssfeer, werken in een team, … Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om de academische wereld te verlaten en de bedrijfswereld in te stappen. Zo ben ik als finance consultant bij iCredit begonnen.

Hoe ben je bij iCredit terechtgekomen en waarom heb je voor hen gekozen?

Tijdens mijn studies heb ik stage gelopen bij iCredit. Het bedrijf had ik leren kennen via een kennis die daar werkte. Ik had zo’n positieve ervaring gehad bij iCredit tijdens mijn stage, waardoor het voor mij een logische stap leek om daar te solliciteren. Enkele dagen later startte ik als Finance Consultant bij iCredit. Mijn eerste project was als E+Coordinator bij Essent. Ik plande afspraken met partners, hielp klanten die met vragen zaten, maakte facturen op en ging op zoek naar nieuwe partners. Begin maart begon ik dan op een ander project bij AG insurance, waar ik momenteel nog steeds aan de slag ben. Het is totaal verschillend van mijn eerste project bij Essent. Mijn taken bestaan nu uit het parametriseren van conventieteksten en het optimaliseren van bepaalde processen en programma’s

Kan je iets meer vertellen over Finance Consultancy? Wat houdt dat precies in?

Consultancy houdt in dat je voor een klant gaat werken op een bepaald project. Je werkt dus niet intern bij iCredit, maar wel bij een van hun klanten. Ik werk bijvoorbeeld voor iCredit, maar op dagelijkse basis werk ik bij AG insurance in Brussel. Finance Consultancy verwijst naar projecten die gelinkt zijn aan finance. Zo biedt iCredit verschillende oplossingen op vlak van Credit Management, Accounts Payable, Accounts Receivable, Treasury, etc. Als consultant kan je dus gevarieerde functies uitvoeren bij iCredit. 

Waarom is Finance Consultancy interessant voor starters?

Aangezien projecten meestal maar enkele maanden duren, krijg je de kans om op een korte periode met verschillende functies en bedrijven in aanraking te komen. Hierdoor kan je eenvoudig bepalen wat je interessant vindt, in wat je je zou willen verdiepen of in wat juist niet. In vergelijking met andere jobs heb je veel meer variatie. 

Hoe is je ervaring bij iCredit? Word je goed begeleid, zijn er leuke teamactiviteiten, … ?

Ik ben zelf heel tevreden over mijn ervaring bij iCredit. Vanaf het moment dat ik er mijn stage mocht lopen t.e.m. de dag van vandaag. Ik kan altijd wel bij iemand terecht met mijn vragen. Zelfs in tijden van corona blijven ze leuke en creatieve afterworks organiseren om de teamgeest te versterken (van thuis uit natuurlijk). 

Waarom zou je iCredit aanraden voor jonge starters met een achtergrond in economie?

Het is de ideale manier om in aanraking te komen met de businesswereld. Je krijgt de kans om verschillende bedrijven en financiële functies te leren kennen. Het iCredit team is heel open, dynamisch en staat altijd klaar om je te helpen.

Heeft Juliette jou kunnen warm maken om voor een carrière als Finance Consultant bij iCredit te gaan? Neem dan snel een kijkje naar de vacature hieronder en ga ervoor! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior Finance Consultant

  iCREDIT Startersjob
  2060 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid