Je carrière starten in een groot bedrijf: wat zijn de voordelen? | Student Life | Student.be

Je carrière starten in een groot bedrijf: wat zijn de voordelen?

je carrière starten in een groot bedrijf: de voordelen

Of je nu nog student bent of pas afgestudeerd, je hebt jezelf waarschijnlijk al de volgende vraag gesteld: Is het beter om je carrière in een kleine organisatie te beginnen, of meteen je carrière te lanceren in een groot bedrijf? Weet je niet goed hoe je deze keuze moet maken? In dit artikel zetten we enkele voordelen om je carrière in een groot bedrijf te starten op een rijtje.

Werken in een groot bedrijf: voordelen voor starters

Vandaag de dag wenden veel jonge afgestudeerden zich tot grote bedrijven aan het begin van hun carrière. Hierdoor kunnen jonge starters die op de arbeidsmarkt beginnen, genieten van heel wat voordelen die kleinere structuren niet kunnen bieden. Benieuwd naar de voordelen die je kunt hebben bij het starten in een grote organisatie? Goede timing! We hebben er hieronder enkele voor je opgelijst: 

1. Het integratieproces

Grote bedrijven organiseren vaak een vastomlijnd integratieproces voor hun nieuwe medewerkers. Dit wordt ook wel de 'onboarding' van nieuwe medewerkers genoemd. Je krijgt duidelijk omschreven taken en je krijgt de kans om in het begin goed ondersteund te worden waar nodig.

2. Carrièreplannen

Carrièreplannen zijn over het algemeen goed gestructureerd binnen een groot bedrijf.  De verschillende niveaus zijn goed gedefinieerd en georganiseerd binnen elke afdeling, en je weet vaak op voorhand hoeveel tijd het zal innemen vooraleer je in aanmerking zal komen voor een promotie of een andere functie. Steek jij je hart en ziel in je werk, dan kan je je gegarandeerd snel ontwikkelen! En als je nood hebt aan iets nieuws, dan heb je in een groot bedrijf heel wat verschillende mogelijkheden. 

3. De opleidingen

In een groot bedrijf heb je vaak de mogelijkheid om verschillende opleidingen te volgen om jezelf zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Grote bedrijven investeren veel in permanente vorming en in de ontwikkeling van de vaardigheden van hun werknemers. De tijd en het geld die grote bedrijven investeren maakt het mogelijk om een gevarieerde en kwalitatief hoogstaande opleiding aan te bieden die voor jou aan het begin van je carrière zeer nuttig zal zijn!

4. Werken aan grote projecten

Door te werken in een groot bedrijf heb je vaker en sneller toegang tot grote projecten. Of het nu gaat om internationale of lokale projecten, je krijgt te maken met verschillende experts binnen de sector. Aan het begin van je carrière kan een ontmoeting met belangrijke senior managers nuttig zijn om jouw vaardigheden te verbeteren en nieuwe dingen te leren.

5. Het professionele netwerk

Het spreekt voor zich dat er in een groot bedrijf een groot aantal medewerkers werkzaam is. Dit geeft jou meer mogelijkheden om een sterk professioneel netwerk op te bouwen. Je zult ook vaker en sneller in contact komen met belangrijke mensen binnen jouw activiteitensector, en zelfs met (senior) managers, die je in de toekomst misschien wel nieuwe professionele mogelijkheden kunnen bieden!

6. Mobiliteit

Veel grote bedrijven zijn zowel nationaal als internationaal actief. Als het bedrijf van jouw keuze in het buitenland aanwezig is en je graag op reis gaat, kan je wellicht gebruik maken van een intern mobiliteitsprogramma. Zo zal je sneller andere regio's/landen kunnen bezoeken in het kader van je job en/of overgeplaatst worden naar een afdeling in een ander land. 

7. Extralegale voordelen

Vaak zijn de extralegale voordelen die bij jouw salaris horen talrijk aanwezig wanneer je bij een groot bedrijf werkt. 

8. Tal van andere voordelen...

In een groot bedrijf krijg je vaak veel diensten aangeboden die vanuit financieel, maar ook praktisch oogpunt zeer voordelig kunnen zijn. Denk maar aan een bedrijfsrestaurant waar je voordelig kunt lunchen of toegang tot verschillende sportactiviteiten. Opties genoeg! 

Wil jij ook graag van deze voordelen genieten? Solliciteer dan bij een groot bedrijf! 

  • Solliciteer voor een betaalde stage bij L'Oréal
    Ben je op zoek naar een eerste werkervaring? Wil je een job en/of een verrijkende en lonende stage binnen een groot bedrijf? Wil je genieten van de voordelen die we hierboven hebben genoemd? Dan raden we je aan om bij L'Oréal te solliciteren! In dit geweldige bedrijf krijg je de mogelijkheid om te profiteren van  alle bovenvermelde voordelen. L'Oréal is momenteel op zoek naar verschillende profielen voor verschillende functies. Ontdek hieronder de openstaande vacatures en stages!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid