Jerry getuigt over zijn eerste werkervaring als ingenieur bij Imtech | Student Life | Student.be

Jerry getuigt over zijn eerste werkervaring als ingenieur bij Imtech

Getuigenis Jerry Junior Engineer bij Imtech

Jerry studeerde in juni 2014 af als Industrieel Ingenieur elektromechanica (focus industrial manufacturing) aan de KULeuven (meer specifiek Groep T in Leuven). Sinds november 2015 werkt hij bij Imtech. In onderstaand artikel legt hij graag uit hoe hij zijn eerste job bij Imtech ervaart en welk parcours hij tot nog toe heeft afgelegd! 

Sinds wanneer werk je bij Imtech en waarom heb je voor Imtech gekozen?

Ik ben gestart bij Imtech als consultant via een externe firma in november 2015. Hiervoor had ik 1 jaar als consultant project ingenieur gewerkt in de R&D divisie van de groep Engie, meerbepaald Laborelec. Het werk daar had veel raakvlakken met mijn thesis. Ik heb uiteindelijk gekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Imtech omdat ik op zoek was naar het oplossen van dagdagelijkse en concrete problemen. Het plannen, uitvoeren en financieel opvolgen van een concreet project spreekt mij hard aan. Op die manier ben ik dan in november 2015 bij Imtech gestart als Calculator Electricity, waarna ik doorgroeide tot Project Engineer Electricity. Sinds januari 2017 werk ik als Project Manager waarbij ik enerzijds HVAC projecten en anderzijds Electricity projecten binnen de tertiaire sector uitvoer. 

Hoe ziet een typische werkdag eruit bij jou?

Momenteel ziet een typische werkdag er als volgt uit:

  • Visites op een werf of een klant voor het opmaken van een offerte, een werfopvolging of een oplevering.
  • Onderhandelen met leveranciers en onderaannemers en opmaken van bestelbonnen.
  • Dimensioneren van een technische installatie en maken van technische fiches en asbuilt dossiers.
  • Een project financieel opvolgen en verdedigen bij de directie en een uitvoeringsplanning opmaken en opvolgen.
  • Samenvattend doe ik dus eigenlijk alles wat nodig is om een project van A tot Z te kunnen uitvoeren.

Wat vind je tot nog toe van jouw eerste werkervaring bij Imtech?

Ik ben blij van mijn evolutie bij Imtech, deze heeft mij de mogelijkheid gegeven om in (bijna) 4 jaar verschillende diensten en functies uit te oefenen. Zo ben ik gestart als Calculator, doorgegroeid tot Project Ingenieur en nu werk ik als Project Manager. Sinds 1 jaar voer ik ook het gedeelte HVAC bijkomend op het gedeelte elektriciteit uit. Mijn verantwoordelijkheden sluiten goed aan bij mijn capaciteiten.

Heb je nog een laatste tip voor Young Graduates die bij Imtech willen solliciteren?

Voor de Young Graduates die graag van dagdagelijkse actie houden en concrete problemen aanpakken op een werf is dit de ideale job. Het is een job die veel van je vraagt, maar voldoende voldoening geeft eenmaal een project is uitgevoerd.

Als laatste zou ik willen toevoegen dat het niet evident is om als jonge afgestudeerde aan een eerste werk(ervaring) te geraken. Laat staan een eerste job die onmiddellijk goed bij je past, dit heb ik in het verleden zelf ook ondervonden. Een jobbeschrijving is zeker een eerste goede richtlijn, maar je weet pas echt of dit bij jou aansluit als je deze hebt uitgevoerd. Mijn advies is om de moed niet op te geven en te blijven zoeken naar de job die jou (het beste) ligt!


Ook Gert startte zijn carrière bij Imtech als Electrical Engineer. Wij volgden hem tijdens een werkdag en vroegen hoe zijn takenpakket eruit ziet en waarom Imtech een ideaal bedrijf is voor startende ingenieurs. Ontdek zijn boeiende verhaal in onderstaande video! 


Helemaal klaar om je carrière als ingenieur te starten bij Imtech? Bekijk dan zeker eens de vacatures hieronder! Student.be wenst jou alvast een boeiende carrièrestart toe!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid