Jolien, Junior Auditor bij PKF-VMB, getuigt over haar eerste werkervaring | Student Life | Student.be

Jolien, Junior Auditor bij PKF-VMB, getuigt over haar eerste werkervaring

Junior auditor bij PKF-VMB

Jolien zocht als schoolverlater specifiek naar een job waarbij ze in teamverband zou kunnen werken zonder te veel "afstand" tussen mensen. Heeft ze dat bij PKF-VMB gevonden? Hieronder vind je het antwoord!

Hoe heb je PKF-VMB leren kennen?

Ik was specifiek op zoek naar een bedrijf dat niet te groot was en wou graag in teamverband werken zonder te veel “afstand” tussen mensen. “Dan moet je bij PKF-VMB op gesprek gaan”, zei de recruiter mij. De kennismaking die volgde was heel aangenaam. Ik ben er goed onthaald geweest, vriendelijke mensen ontmoet. Eigenlijk enkel positieve ervaringen. Ik heb dan ook niet getwijfeld toen ik een voorstel kreeg. Het bedrijf leek me een heel toffe cultuur te hebben. En nu, een jaar na mijn opstart, kan ik alleen maar zeggen dat mijn “buikgevoel” helemaal juist was toen.

Hoe heb je je eerste weken ervaren?

Tijdens de eerste weken kreeg ik heel veel informatie en kreeg ik de kans om verschillende opleidingen te volgen. Alles werd goed uitgelegd. Ik kon onbeperkt vragen stellen, ik werd goed ondersteund. Op mijn eerste werkdag hadden we al onmiddellijk een kwartaalmeeting met onze afdeling, waarbij ik alle collega’s leerde kennen en we achteraf samen een hapje gingen eten. Bij mijn eerste opdracht werd ik ook heel goed begeleid door een meer ervaren medewerker.

Hoe is de begeleiding voor starters?

Heel goed, je krijgt overal onmiddellijk een opleiding over. Ook wanneer je in de praktijk bezig bent, wordt eerst alles goed uitgelegd. Je werk wordt nagekeken en er worden verbeterpunten aangehaald.

Waarom zou een schoolverlater bij PKF-VMB moeten beginnen?

Vooral omwille van de begeleiding. Je zit in kleine teams bij de klant dus je werkt nauw samen met meer ervaren mensen. Je krijgt goede opleidingen. Oh ja, en de collega’s zijn bovendien heel tof!

Nog een laatste vraag: zie je voldoende opportuniteiten om nog lang te blijven?

Ja, je doet elk jaar wel iets anders. Je mag steeds meer doen. Je job evolueert van jaar tot jaar. Je ziet ook de doorgroeimogelijkheden van collega’s met meer ervaring. Je weet van bij de start dat een groeitraject mogelijk is. Temeer omdat je binnen een groeiende omgeving zit. Dat creëert kansen.

Heeft Jolien jou overtuigd om ook je carrière een kickstart te geven door bij PKF-VMB aan de slag te gaan? Bekijk dan zeker de openstaande vacatures en waag je kans! 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid