Jouw zesde middelbaar in het buitenland? | Student Life | Student.be

Jouw zesde middelbaar in het buitenland?

 

Ben je het beu om te studeren in België? Zou je liever naar het buitenland gaan om je middelbaar af te werken? Dichtbij huis of toch liever iets verder? Het is perfect mogelijk om je zesde middelbaar in het buitenland te doen. Hier geven we je alvast een korte samenvatting van de verschillende mogelijkheden.

 

1. Klassiek schoolprogramma in het buitenland

Een klassiek schoolprogramma bestaat uit een uitwisselingsprogramma met een bepaald land (keuze uit een twintigtal bestemmingen). Hier maak je deel uit van een vrijwillig gastgezin, waardoor je de cultuur en de manier van leven van een welbepaald land leert kennen. Je volgt uiteraard ook de traditionele lessen in een secundaire school. Het programma is relatief strikt, maar hierdoor leer je echt de taal en cultuur kennen. Heb je liever meer keuze? Dan is het Flex-schoolprogramma misschien meer iets voor jou.

 

2. Flex-schoolprogramma

Zoals de naam doet vermoeden, biedt dit programma meer flexibiliteit. Je kan kiezen om te studeren in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Spanje of Duitsland. Naast de regio kan je ook kiezen voor een bepaalde studierichting. Als laatste kan je ook kiezen om een sportieve of artistieke activiteit uit te oefenen.

 

3. Belangrijkste verschillen tussen de programma’s

 

 Klassiek schoolprogramma

 Flex-schoolprogramma

Gastgezin

Je komt terecht in een vrijwillig gastgezin

Volpension bij een vergoed gezin

School

Geen of verminderd inschrijvingsgeld

Volledig inschrijvingsgeld

Bestemming

Niet mogelijk om je bestemming te kiezen

Student kan de bestemming wel kiezen

Lessen

Traditionele lessen

Student kan vakken zelf kiezen

Sport

Student kan enkel onder bepaalde voorwaarden kiezen voor een sport

Student kan kiezen voor een sport

Duur

Variabel

Variabel

Lijkt het iets voor jou om je zesde middelbaar in het buitenland te doen? Wacht dan zeker niet te lang aangezien er veel voorbereiding aan vooraf gaat!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid