Junior Risk & Compliance Consultant binnen Life Sciences: alles wat je moet weten | Student Life | Student.be

Junior Risk & Compliance Consultant binnen Life Sciences: alles wat je moet weten

Risk & Compliance Consultant binnen Life Sciences

Behaal jij binnenkort je diploma in een wetenschappelijke richting? Dan heb je heel wat jobmogelijkheden om je carrière te starten! Maar nu is de vraag… wat ga je precies doen?  Student.be geeft je graag wat meer informatie over de job als Risk & Compliance Consultant binnen Life Sciences. Wie weet is dit wel een job die bij jouw interesses en kwaliteiten past!

Risk & Compliance: what’s in a name?

De vertaling van deze 2 termen, risico en naleving, verklappen al een beetje waar het precies over gaat wanneer we over het vakgebied Risk & Compliance spreken. In sterk gereguleerde omgevingen moet je namelijk steeds kunnen garanderen dat de geldende wet- en regelgevingen worden nageleefd.  Een essentieel onderdeel hiervan is het in kaart brengen, evalueren en beheren van de risico’s. Zo kunnen effectieve controles gedefinieerd en geïmplementeerd worden om de risico’s te reduceren. 

Werken als Risk & Compliance Consultant binnen Life Sciences

Life Sciences houdt zich bezig met het ontwikkelen, testen, produceren en distribueren van geneesmiddelen en medische apparatuur. Aangezien de veiligheid en gezondheid van patiënten tijdens al deze processen moet gegarandeerd worden, is deze sector dan ook strikt gereguleerd. Als Risk & Compliance Consultant speel je een essentiële rol in het garanderen van deze patiëntenveiligheid. 

Een Risk & Compliance Consultant zorgt ervoor dat processen en computersystemen compliant zijn met de van toepassing zijnde regelgeving. Je zal betrokken worden bij de implementatie van risicogebaseerde compliance strategieën en je biedt ondersteuning en begeleiding aan bij de validatie van softwareprogramma’s. Daarnaast stel je verbeteringen en oplossingen voor specifieke problemen voor. Om het iets concreter te maken geven we je hieronder een aantal specifieke taken die je als Risk & Compliance Consultant binnen Life Sciences zal uitvoeren:

  • Je stelt de nodige validatiedocumentatie op en bewaakt de kwaliteit hiervan;
  • Je voert risicoanalyses uit en geeft input vanuit je eigen kennis rond validatie, compliance en kwaliteit;
  • Je schrijft procedures uit en biedt ondersteuning en begeleiding aan de eindgebruikers.

Opleiding tot Risk & Compliance Consultant bij CTG

CTG Belgium organiseert een opleidingstraject voor starters die een carrière willen uitbouwen als Risk & Compliance Consultant. Met meer dan 15 jaar ervaring in Life Sciences is het Regulatory Compliance-team van CTG marktleider op vlak van IT-gerelateerde validatie. 

Tijdens je opleiding in een wetenschappelijke richting (chemie, biochemie, biomedische wetenschappen…) heb je al een perfecte basis verworven om de functie als Risk & Compliance Consultant binnen Life Sciences uit te oefenen. De bedoeling van de opleiding bij CTG is om je in 2 weken tijd helemaal vertrouwd te maken met o.a. de Life Sciences sector, validatie en risk management, waarna je helemaal klaar bent om samen met je collega’s mee te werken aan uitdagende projecten bij verschillende klanten. 

Werken bij CTG, dat betekent werken voor een van de Beste Werkgevers van België met een grote ‘people focus’, waar je kan rekenen op een aantrekkelijk salarispakket die je voor een deel zelf kunt samenstellen op basis van jouw persoonlijke behoeften.

Interesse om deel te nemen aan dit opleidingstraject bij CTG Belgium? Neem dan snel een kijkje naar onderstaande vacature en ontdek wat ze bij CTG allemaal voor jou in petto hebben!

 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid