Kan je met een diploma Handelsingenieur in een totaal andere job terechtkomen? | Student Life | Student.be

Kan je met een diploma Handelsingenieur in een totaal andere job terechtkomen?

Je carrière starten bij UNILIN

Absoluut, UNILIN is daar het ultieme bewijs van! Wij gingen langs bij Tuur, Axelle en Michiel, die allemaal een diploma Handelsingenieur op zak hebben. Ze startten hun carrière bij UNILIN in een totaal verschillende functie, gaande van SAP Sales & Logistics Consultant, Production Engineer tot Sales Manager. 

 

Tuur: SAP Sales & Logistics Consultant bij UNILINGetuigenis Tuur UNILIN

Tuur behaalde zijn diploma Handelsingenieur (major Productie & Logistiek, minor Accountancy & Auditing) aan de KUL en startte binnen IT als SAP Sales & Logistics Consultant. “Door een stage en vakantiejob ontdekte ik niet alleen wat bij me past, maar kwam ik ook in contact met UNILIN en met IT. De technische kennis die je opdoet in een bedrijf en de positieve samenwerking met interne klanten, bevielen me uitstekend.” zegt Tuur. Wat houdt een job als SAP Consultant in? “Ik geef support aan gebruikers, maar ben ook verantwoordelijk voor application aanpassingen en procesoptimalisatie en voor het opzetten van projecten van A tot Z. Kennis van SAP had ik niet, maar ik leer on-the-job en van collega’s. Mijn studies waren een goeie voorbereiding. Handelsingenieur is een heel ruime richting die je zelfstandig leert werken en analyseren. Mijn kennis van bedrijfsprocessen komt nu ook goed van pas.” 


Axelle getuigenis UNILINAxelle: Sales Manager bij UNILIN

Axelle startte binnen Sales en heeft een diploma Handelsingenieur major Accountancy & Financieel Management, minor Economie op zak. Aansluitend volgde ze nog een extra Master Innovation Management & Entrepreneurship aan AMS. Tijdens een jobbeurs kwam ze in contact met UNILIN en met de functie van Sales Manager die haar vooral aansprak omwille van de strategische en analytische inslag. “Als Sales Manager ben ik verantwoordelijk voor het directe contact met de klant en bied ik klanten technische hulp en uitwerking bij projecten. Daarnaast sta ik in voor analyses en de strategie in mijn markt. Ik kan echt meedenken met de klant en actief oplossingen zoeken vaak samen met de product Managers. Tijdens mijn opleiding leerde ik ruim en analytisch denken, autonoom werken en snel verantwoordelijkheid nemen en mensen aansturen. Dat komt me nu uitstekend van pas. De opleiding biedt je eigenlijk een sterke background voor heel wat sectoren. En mijn kennis over cijfers kan ik nu ook goed gebruiken.


Michiel getuigenis UNILINMichiel: Production Engineer

De job van Michiel is dan weer totaal anders. Tijdens zijn studie Handelsingenieur (afstudeerrichting Operations Management) aan UGent kwam hij door zijn thesis in aanraking met een productiebedrijf. Die ervaring triggerde hem om in de sector verder te gaan en hij startte bij UNILIN als productie ingenieur. “Wat de opleiding voor mij zo interessant maakt, is dat je van heel veel zaken een achtergrond meekrijgt. Je krijgt een brede, algemene basis, ook op technisch vlak, van waaruit je verder kan bouwen. De stevige basis heb je, je kennis verder uitdiepen, dat doe je tijdens je job. Zo schaaf ik nu mijn technische kennis bij op de werkvloer.” vertelt Michiel. En wat doet een productie-ingenieur precies? “Mijn functie is een combinatie van dagdagelijkse zaken zoals personeelsplanning en optimalisatie aan de productielijn en lange-termijnprojecten. Dat kan gaan van de lancering van nieuwe producten tot het opstarten van nieuwe systemen. Zo heb ik onlangs meegewerkt aan het lanceren van onze nieuwe laminaatcollectie SigNature.”

Van IT, over Sales tot productie … denk ruim en laat je persoonlijke interesses en ambitie bepalen welke richting je uitgaat! 

Ontdek hieronder de openstaande vacatures!

Gerelateerde vacatures

 • 2020-09-01
  =job.status_text

  Young Graduate Supply Chain

  UNILIN Startersjob
  8710 Wielsbeke
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid