Kevin, Engineer Assistant bij JSR Micro, getuigt over zijn eerste werkervaring | Student Life | Student.be

Kevin, Engineer Assistant bij JSR Micro, getuigt over zijn eerste werkervaring

werken bij JSR Micro

Kevin studeerde in 2016 af als bachelor in de Elektromechanica (onderhoudstechnologie). Na een deugdoende vakantie was hij helemaal klaar om de arbeidsmarkt te veroveren en solliciteerde hij bij JSR Micro. Hij startte er zijn carrière als meet-en regeltechnieker en groeit er momenteel door tot Process Engineer! Wij gingen bij hem langs en vroegen welk parcours hij tot nog toe heeft afgelegd.

Hoe ben je bij JSR Micro terechtgekomen? 

“Na het behalen van mijn diploma had ik nog zin in wat vakantie, dus ben ik niet meteen actief bezig geweest met solliciteren. In het najaar kreeg ik via een interimkantoor een interessante aanbieding. Het was een job als meet- en regeltechnieker in een chemisch bedrijf in de regio van Leuven. Zowel de sector als de ligging waren voor mij interessant, dus besliste ik om mijn kans te wagen bij JSR Micro.”

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? 

“Het eerste verkennende gesprek met HR verliep zeer vlot. Daarna volgde een tweede gesprek met de Technical Operations Engineer. Tijdens dit gesprek kreeg ik de kans om mijn motivatie verder toe te lichten en kreeg ik ook enkel technische vragen voorgeschoteld. Op het einde van het gesprek kwam de Technical Operations Manager er even bij om nog enkele vragen te stellen. Nog tijdens dit gesprek kreeg ik een contractvoorstel, dat ik (na kort overleg met mijn familie), met heel veel plezier aanvaard heb!”

Wat was voor jou doorslaggevend om je carrière bij JSR Micro te starten? 

“JSR Micro is een chemisch bedrijf dat zich bezighoudt met technologie op hoog niveau. Dat wekte meteen mijn interesse op en ik kreeg het gevoel dat ik door hier te werken iets kan bijdragen aan de toekomst. Bovendien werd het mij tijdens de sollicitatie al snel duidelijk dat er verschillende doorgroeimogelijkheden zijn voor jonge starters. En ook niet onbelangrijk: het contractvoorstel was dik in orde!?”

Kan je iets meer vertellen over je parcours bij JSR Micro?

“De eerste maanden leerde ik kennis maken met het bedrijf en de verschillende installaties. Het prachtige aan JSR Micro is dat heel veel verschillende vakken uit techniek aan bod komen. Ik denk hierbij aan elektriciteit, perslucht, stoom, PLC, procestechniek, HVAC, enzovoort.”

“Na heel wat kennis en ervaring te hebben opgedaan door een waaier aan taken uit te voeren zoals controlerondes, storingen lokaliseren, reparaties uitvoeren enz… groeide bij mij de interesse om me verder te ontplooien. Ik heb dan gesolliciteerd op een interne functie als Process Engineer.” 

“Na enkele gesprekken met HR en een extern assessment kreeg ik de kans om mij op te werken. Mijn takenpakket is aangepast waardoor ik mijn kennis dagelijks nog verder kan verruimen en de uitdagingen zijn ook groter geworden. Om deze uitdagingen aan te gaan krijg ik natuurlijk voldoende ondersteuning in de vorm van opleidingen en coaching. Momenteel ben ik als Engineer Assistant aan de slag en volg ik nog steeds veel trainingen om me op te werken naar Process Engineer.”

Zie je voldoende opportuniteiten om nog lang te blijven werken bij JSR Micro 

“Zeker en vast. We zijn op korte tijd hard gegroeid. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden om binnen JSR te werken. Er lopen steeds verschillende projecten. Van één ding kan je zeker zijn: als het ene project afgerond is, staat het volgende al klaar!”

Hoe is de begeleiding/coaching voor starters?

“JSR Micro heeft een peter/meterschap voor de nieuwe werknemers. Je kan als jonge starter altijd met je vragen bij hem of haar terecht en er is zelfs een budget voorzien om samen te lunchen met je meter of peter. Daarnaast krijg je bij JSR Micro ook de kans om opleidingen te volgen zodat je je kennis steeds verder kan uitbreiden. Bovendien heerst er een heel open bedrijfscultuur, waardoor je als jonge starter in een omgeving terechtkomt waar je al heel veel kan bijleren van je collega’s.”

Waarom zou je jonge starters aanraden om bij JSR Micro hun carrière te lanceren?

“JSR Micro biedt een spannende werkomgeving met een goede verloning. Door de nadruk op kwaliteit is de uitdaging zeer groot. Bij JSR Micro krijg je heel veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling door extra opleidingen en… je krijgt er nog eens 38  dagen verlof bovenop!”?

Heb je na het lezen van het verhaal van Kevin ook zin gekregen om bij JSR Micro aan de slag te gaan? Ontdek dan hieronder de openstaande vacatures en waag je kans!?

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Microsoft Internship

  Microsoft Stage
  1930 Zaventem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Deeltijds 
 • 2017-02-15
  =job.status_text

  Intern Sales Executive

  Microsoft Stage
  1935 Zaventem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid