Kies het juiste vervoermiddel om je verplaatsingen in Brussel te vereenvoudigen | Student Life | Student.be

Kies het juiste vervoermiddel om je verplaatsingen in Brussel te vereenvoudigen

offerte car sharing studenten

Ook last van die wekker in de ochtend? En dan je moeten haasten om de tram of bus te halen en de stress om niet tijdig op je bestemming te zijn of om voor de verrassing te staan dat de route van een bepaalde bus gewijzigd werd … Als je op kot zit en je vaak boodschappen moet doen, klinkt dit je waarschijnlijk ook bekend in de oren: een zere rug door het dragen van die zware bierbak of  pijnlijke handen omdat jouw draagtas - volgepropt met Dr. Oetkers- beetje bij beetje uit je hand wegglijdt. Of ben je al eens te laat op een sollicitatiegesprek toegekomen door een bus die moest omrijden of dan net op tijd maar oververhit en al puffend na een intense fietsrit?

Wel Student.be & DriveNow willen je het leven aangenamer maken en hebben samen een lijst opgemaakt met verschillende vervoersopties om je in Brussel te verplaatsen en hiermee zowel je stressgehalte als je ecologische voetafdruk te verminderen.

Het openbaar vervoer nemen? Ja, maar….

Tijdens de spitsuren zijn we geneigd om het openbaar vervoer te verkiezen boven de auto en niet enkel om ecologische redenen. Het is inderdaad zo dat metro’s, trams en bussen eigen routes hebben en dus grotendeels het fileleed vermijden. Toch hebben velen van jullie klachten over het te kleine aanbod tijdens die spitsuren: iedereen heeft wel eens te maken met te lange wachttijden, verkeersopstoppingen of omrijdingen. Als je dus beslist om het openbaar vervoer te gebruiken, vergeet dan niet de app te downloaden. Hier zie je de uurregeling in real-time en krijg je instant informatie over eventuele wijzigingen of nieuwigheden over het volledige Brussels verkeersnetwerk.  

Car sharing : de nieuwe hype!

Car sharing is de nieuwste positieve ontwikkeling om zich in Brussel te verplaatsen. Waarom? Car sharing biedt de voordelen van een wagen zonder de nadelen en kosten die gepaard gaan met het bezitten van een auto. Het geeft je de vrijheid een wagen te huren enkel wanneer je deze nodig hebt en bespaart je de energie om telkens bij mama of papa aan te kloppen wiens auto dikwijls ook niet beschikbaar is als jij deze nodig hebt. Samengevat: Car sharing is there for whenever and wherever you need it!  

Dergelijke initiatieven zien steeds vaker het daglicht en elkeen heeft zijn troeven. DriveNow is er één van: ze hebben BMW-modellen & MINI’s in hun wagenaanbod, ze stellen een erg gebruiksvriendelijke app voor en ze laten je vooral ook toe om je wagen simpelweg op straat te parkeren en niet in voorziene parkeerruimtes. Je kan dus je auto oppikken daar waar jij je bevindt en deze ook opnieuw achterlaten daar waar je moet zijn. DriveNow stelt een ‘à la carte’-formule voor, dankzij de welke je jouw budget perfect kan beheren door prijzen te hanteren tussen 33ct en 36ct per minuut, alles inbegrepen (brandstof, parking, verzekering en belastingen). Er loopt op dit moment ook een specifieke actie: als je je inschrijft voor 8 november, vallen de inschrijvingskosten weg en krijg je 30 minuten gratis rijplezier voor een totale waarde van 39€.

Is Brussel een fietsvriendelijke stad?

Hoewel de fiets erg hip is en door steeds meer Brusselaars gebruikt wordt, blijft het massa-effect voorlopig nog uit. Velen vertrouwen verstrooide bestuurders niet of vinden dat de fietspaden in Brussel onvoldoende ontwikkeld zijn. De fiets is nochtans de meest efficiënte manier om dagelijks files te vermijden en om niet van de uurregeling van het openbaar vervoer afhankelijk te zijn. Ervaren fietsers in Brussel zullen je vertellen dat eens je de stad goed kent, fietsen er net zeer aangenaam is. Desondanks een voorlopig kleine groep bekeerden, lijkt Brussel uit te groeien tot een fietsvriendelijke stad en dit kunnen we enkel maar toejuichen.

Wandelen en het nuttige aan het nuttige koppelen.
Heb je te weinig tijd of geen zin om te sporten? Verplaats je dan te voet, zo geraak je waar je moet zijn en sport je tegelijkertijd. Het klimaat in ons lieftallig landje mag dan niet altijd optimaal zijn, maar met de nodige uitrusting mag dit geen uitvlucht zijn. Vertrek op tijd en vergelijk de geschatte verplaatsingstijd van elk vervoermiddel op Google Maps. Geef jezelf een energieboost en koppel het nuttige aan het nuttige door voor het wandelen te kiezen.

Ben je wandelaar, fanatieke fietser, heb je een abonnement voor het openbaar vervoer of kan je niet zonder het comfort van de wagen, echte vrijheid is het vervoermiddel kunnen kiezen die het beste past in jouw agenda en bij jouw gemoed. Maak bijvoorbeeld gebruik van DriveNow om in de ochtend naar je les te gaan, kom ‘s avonds terug met de tram en ga daarna bij je vrienden langs met de fiets. Benader jouw verplaatsingen op deze manier en je zal jouw ecologische voetprint maximaal verminderen. Dus, hier onze vraag voor jou, hoe verplaats jij je morgen?

drive now brussel studenten

Gerelateerde vacatures

 • 2018-07-31
  =job.status_text

  Assistent E-Marketing

  Metro/Makro Cash & Carry Belgium Startersjob
  2160 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Business Developer

  Rhombus Startersjob
  2100 Deurne
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Marketing Projectmanager

  Rhombus Startersjob
  2100 Deurne
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid