Lidl gaat voor een kickstart richting succes | Student Life | Student.be

Lidl gaat voor een kickstart richting succes

Vergeet stages of startersjobs, met een traineeship retail operations neem je pas echt een vliegende start! Dit intensieve opleidingsprogramma op de werkvloer stoomt jonge talenten klaar voor the real deal

Management trainee Silke De Vos is manager in wording. Ze schippert vandaag tussen kassa, winkelrek en hoofdkantoor en krijgt binnenkort vier Lidl-winkels onder haar hoede. Vier ja, je leest het goed. “De verantwoordelijkheden die wij elke dag krijgen, die krijg je simpelweg niet overal.”

Sorry, je hebt te weinig ervaring
“Starters krijgen die uitvlucht negen op de tien keer te horen. Frustrerend? Je hebt geen idee! Als trainee bij Lidl krijg je wél de kans om vanaf nul beginnen én mag je foutjes maken. Ik maak er ook nog elke dag. Traineeship is dé ideale manier om je leven als ‘werkende’ te starten. Ik heb ook al tien keer meer geleerd dan in al die jaren op de schoolbanken.”

Dus een traineeship is eigenlijk gewoon een stage?
Awel neen… “De verantwoordelijkheden die wij elke dag krijgen, die heb je gewoon niet tijdens een doorsnee stage. Bovendien krijgen wij als trainees effectief een contract van onbepaalde duur én een mooi salaris. Dat betekent: geld genoeg om een terrasje te doen op vrijdag of om je eerste woning af te betalen."

Hoe lang duurt zo’n traineeship?
“In mijn geval: 18 maand. En dat vind ik zeker niet te lang. Mijn generatie wil snel vooruit, maar ik vind het belangrijk om me niet te vergalopperen. De retailsector is uitdagend, het kost tijd om helemaal je draai te vinden. Lidl heeft dat perfect begrepen en doet er alles aan om je goed op te leiden tot een echte manager.”

Wat stak je intussen op?
“Je krijgt verantwoordelijkheden, én je moet ook verantwoordelijkheid nemen. Ik mag elke dag knopen doorhakken, maar ik mag me ook niet verbergen als er iets misloopt. Iets wat je ook zeker niet op school leert, is hoe om te gaan met mensen. Elke werknemer is anders, het is mijn taak om hun sterke en minder sterke kantjes te leren kennen en hen op basis daarvan optimaal in te zetten op de werkvloer.”

Zo’n traineeship, is dat een aanrader?
"Tuurlijk! Het mooie is dat je de organisatie van binnenuit leert kennen. Ik ben begonnen met rekken vullen, heb nadien aan de kassa gezeten, heb bestellingen gedaan, en ga zo maar verder. Ik weet daardoor perfect hoe het eraan toegaat in de winkels. Wat zeer handig zal zijn als ik later verschillende winkelteams ga aansturen en coachen."

Een boodschap voor jonge talenten?
Is uitdaging jouw middle name? Niet twijfelen, gewoon doen!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid