Lidl werft young potentials aan via bootcamp | Student Life | Student.be

Lidl werft young potentials aan via bootcamp


 

Denk je bij het woord bootcamp meteen aan camouflagekledij en een hindernissenparcours in de Ardennen? Niet bij Lidl. Hun bootcamp is een intensieve tweedaagse voor young graduates. Zoals Jan en Dagmar bijvoorbeeld, die de bootcamp retail operations volgden.

“Ik stelde me kandidaat via durfjehetaan.be, en nadat ik tests aflegde en een gesprek voerde via Skype, werd ik geselecteerd om mee te gaan”, vertelt Jan. “Het was echt een rollercoaster. Op twee dagen konden we zo veel meepikken. Rollenspelen, presentaties, een bezoek aan een Lidl- winkel, … Het zat super in elkaar. Intensief, maar heel leerrijk. Niet veel later kon ik aan de slag bij Lidl. Als winkelbediende draaide ik mee in de winkel, vulde ik rekken aan, werkte ik aan de kassa en bleef ik verdere opleidingen volgen. Bij Lidl groei je, leer je eerst alle afdelingen kennen en krijg je telkens meer verantwoordelijkheid. Vandaag zit ik in het opleidingstraject om assistent store manager te worden. Mijn einddoel? Een aantal winkels onder mijn hoede nemen als retail operations manager.”En ook Dagmar durfde het aan. “Bij het begin van de bootcamp vertelden ze ons: ‘Als jullie allemaal slagen, dan werven we jullie ook allemaal aan’. Dat vond ik ongelofelijk. Het toonde aan dat Lidl echt in jonge mensen wil investeren. De bootcamp draait dus niet om competitie. Wat mij het meest aantrekt? Dat ik als retail operations manager met mensen mag werken. Ik mag ze coachen en aansturen, maar tegelijk ook een luisterend oor voor hen zijn. Dat vind ik geweldig.”

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan alle mogelijkheden op durfjehetaan.be : hier !

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid