Maxim deelt zijn ervaring als Junior Insurance Consultant bij Akkermans & Partners | Student Life | Student.be

Maxim deelt zijn ervaring als Junior Insurance Consultant bij Akkermans & Partners

Start je carrière bij Akkermans & Partners

Maxim startte in 2019 als Junior Consultant bij Akkermans & Partners, al meer dan 10 jaar dienstverlener in de verzekeringssector. Hij vertelt je graag meer over zijn carrièrestart bij Akkermans & Partners en over de uitdagende projecten waaronder hij als Junior Consultant zijn schouders heeft mogen zetten. 

“The capacity to learn is a gift; the ability to learn is a skill; the willingness to learn is a choice.”

Maxim Devos (22 jaar – 1 jaar in dienst), heb jij straks ook net als ik een diploma financiën & verzekeringen op zak? Liggen jouw ambities ook in de continu evoluerende verzekeringswereld? Hou je van een uitdaging die je vaardigheden upgraden? Dan kruist een job als consultant het pad met jouw persoonlijke doelstellingen. 

 Maar waarom is een job als consultant zo interessant? 

“Today is not just another day. It’s a new opportunity, another chance, a new beginning.”

Als consultant krijg je de mogelijkheid om te genieten van verschillende opdrachten voor een bepaalde periode. Deze opdrachten bevinden zich bij een verzekeringsmakelaar of verzekeringsmaatschappij. Ideaal om te proeven van de verschillende takken binnen de verzekering. Met een flexibele ingesteldheid zorg je voor heel wat ervaring binnen de sector. 

“(H)op naar een andere job”

Bovendien ben je niet afhankelijk van een maatschappij of makelaar, wat zorgt voor een snellere persoonlijke groei. Binnen een maatschappij zit je vaak vastgeroest aan één bepaalde verzekeringstak en is de stap naar een andere interne job niet altijd mogelijk. 

Door het ruime aanbod aan gevarieerde opdrachten, frontoffice – backoffice, zorg je ervoor dat je niet blijft stilstaan. Want “stilstaan is achteruitgaan”. De belangrijkste voordelen als consultant zijn: je krijgt de mogelijkheid om dagelijks je kennis, vaardigheden en netwerk op jouw tempo op te bouwen. 

“The best thing about the future is that it comes one day at a time.”

De aanpak van Akkermans & Partners is duidelijk: communicatief sterk, vooruitstrevend, persoonlijke aanpak & enjoy! 

Je wordt al verwend voor je eerste opdracht van start gaat. Met een duidelijke communicatie en snelle behandeling van je sollicitatie zorgt A&P ervoor dat alle twijfels verdwijnen. Je krijgt er een duidelijk beeld van de onderneming, je rol binnen A&P en wat de volgende stappen zijn in jouw proces. 

De verzekeringswereld gaat vliegensvlug vooruit. Akkermans & Partners zorgt er voor dat er voldoende opleidingen gegeven worden. Samengaand met je ervaringen in het werkveld en de bijkomende opleidingen, word jij de onmisbare speler op de markt. 

Als jonge speler op de markt is niet alleen het heden, maar ook de toekomst heel erg belangrijk. Wie ben jij? Wat wil jij? Waarin kan je verbeteren? Wat kan je doen om te verbeteren? Samen met de loopbaancoach zorgt A&P voor een perfecte work-life balance. 

Niet onbelangrijk! “Pleasure in the job puts perfection in the work”. Natuurlijk kunnen de jaarlijkse events niet ontbreken. Hier komen we samen met de andere consultants binnen A&P. Andere ervaringen, andere projecten en andere visies, … “Everyone you will ever meet knows something that you don’t”. 

Mijn ervaringenJunior Consultant bij Akkermans & Partners

Ik heb een geweldig jaar achter de rug! Ik begon mijn carrière bij de maatschappij AG Insurance (Brussel) binnen de dienst “retail hospitalisatieverzekering”. Tijdens deze opdracht die zes maanden duurde, kreeg ik de nodige interne opleidingen. Je wordt ook sterk betrokken in de teammeetings binnen de maatschappij.

Na mijn opdracht bij AG Insurance bewandelde ik mijn pad verder bij Baloise Insurance (Gent) als “acceptant auto”. Hier bouwde ik mijn skills om telefonisch te onderhandelen  met de makelaars op. Ondertussen geef ik af en toe opleiding aan nieuwe werkkrachten bij Baloise. 

Ook bij Akkermans & Partners zaten ze afgelopen jaar niet stil! Er werden continu nieuwe opleidingen aangeboden, events ingepland en zelfs het zeer concurrentieel loonpakket werd flink uitgebreid! 

Heb je nog wat meer informatie nodig of heb je specifieke vragen over werken bij Akkermans & Partners? Stel ze nu aan je toekomstige collega's! Zij beantwoorden met plezier al jouw vragen live via chat! 


Ben jij ook zo benieuwd naar dit geweldige business avontuur? Ontmoet je toekomstige collega's op een van onderstaande virtuele jobbeurzen. Ze beantwoorden met veel plezier al jouw vragen!

 

24/02/2021 - Talent Forum, CV screening, UA 

09/03/2021 - Finance Fair - Ekonomica

11/03/2021 - Odisee Jobfair Brussel


Al meteen overtuigd? Neem dan snel een kijkje naar de openstaande vacatures hieronder en ga ervoor!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior Insurance Consultant

  Akkermans & Partners België Startersjob
  2600 Berchem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Junior Recruiter

  Akkermans & Partners België Startersjob
  2600 Berchem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid