Technische jobs in de voedingssector: enkele mogelijkheden op een rijtje | Student Life | Student.be

Technische jobs in de voedingssector: enkele mogelijkheden op een rijtje

Technische profielen in de voedingssector

Heb je binnenkort een bachelordiploma op zak in een technische richting? Dan begin je waarschijnlijk binnenkort vol goede moed aan je zoektocht naar een eerste job! Technische profielen zijn alvast fel gegeerd op de arbeidsmarkt, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Keuze genoeg! Hieronder geven we je alvast enkele mogelijke functies die je kunt uitoefenen in een specifieke én boeiende sector, namelijk de voedingssector.

Als je een technische bachelor gevolgd hebt, dan is de voedingssector zeker en vast een boeiende sector om je carrière te starten. De voedingssector is in omzetcijfers namelijk de grootste industriële sector in België en maar liefst 1 op de 5 mensen die in de industrie werken, werken in de voedingssector. Bovendien staat de voedingssector met de opkomst van automatisering voor een grote uitdaging. Grote voedingsbedrijven gaan meer en meer bepaalde onderdelen van het proces automatiseren, waardoor ze de productie kunnen verhogen en versnellen. Het onderhoud van de machines en de opvolging van het productieproces zijn daarom van cruciaal belang geworden om een bedrijf draaiende te houden. Je voelt het al aankomen: hiervoor werven ze dus continu technische profielen aan. Hieronder volgen enkele typische technische jobs in de voedingssector. 

 • Production Engineer
  Indien je als Production Engineer in een bedrijf aan de slag gaat, zal je instaan voor de dagelijkse werking van de productielijnen. Daarnaast voer je ook regelmatig preventief onderhoud uit aan de apparatuur. Vaak ga je ook meedenken over de optimalisatie van de verschillende productielijnen. 
   
 • Automation Engineer
  Over het algemeen sta je als Automation Engineer in voor de analyse en de verbetering van de productieprocessen. De naam zegt het zelf: jouw doel is om de automatisering van het gehele productieproces in een bedrijf verder te ontwikkelen en te verbeteren. Als er storingen plaatsvinden dan ben jij ook de persoon die dit zo snel mogelijk probeert op te lossen. 
   
 • Facility Engineer
  Als Facility Engineer zal je eerder verantwoordelijk zijn voor een deelproces binnen de productie van het bedrijf. Jij gaat proberen om een specifiek deelproces te analyseren, te onderhouden en te verbeteren. 
   
 • (Assistent) Productieverantwoordelijke
  In deze job zal je de leiding hebben over de dagelijkse werking van (een deel van) de productieafdeling. Jouw hoofddoel is om iedere dag opnieuw het beoogde doel te behalen. Daarnaast sta je ook in voor de opleiding van nieuw personeel.
   
 • Technisch medewerker productie
  Als je graag binnen de productieafdeling van een voedingsbedrijf werkt, dan kan het goed zijn dat je als technisch medewerker aan de slag gaat. Je zal instaan voor de werking van de controle- en productiesystemen en je probeert ook met mogelijke verbeteringen over de brug te komen. In deze functie heb je ook wat administratieve taken, dus aan afwisseling alvast geen gebrek. ​

Dit is natuurlijk maar een greep uit alle mogelijke functies die je met een technisch diploma kunt uitoefenen in een voedingsbedrijf. Heb je zin om je carrière een kick-start te geven in de voedingssector? Dan heeft Student.be alvast fantastisch nieuws voor jou! Bij Clarebout Potatoes zoeken ze tal van technische profielen voor de productieafdeling van het bedrijf.  De naam van het bedrijf verklapt het al: ze zijn een internationale speler op vlak van export van allerlei aardappelproducten, zoals… frietjes! In onderstaande video kom je meteen meer te weten over het bedrijf en de productie.


Klaar om er een patat op te geven? Hier vind je alvast al hun openstaande vacatures, wie weet zit er wel iets leuks tussen voor jou. Student.be wenst je alvast veel succes! 

 

 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid