Mijn kansen als Young Graduate Engineer bij UNILIN - Sander Verstaen | Student Life | Student.be

Mijn kansen als Young Graduate Engineer bij UNILIN - Sander Verstaen

Een getuigenis van een Young Graduate Engineer bij Unilin

Altijd al willen weten hoe het is om als Young Graduate bij UNILIN te starten? Sander Verstaen, sinds september productie ingenieur bij UNILIN, vertelt je er alles over! Lees hier meer over zijn groeitraject.

UNILIN was voor mij al vertrouwd terrein omdat ik er een aantal jaren gewerkt heb als jobstudent en ik daardoor de kans kreeg om verschillende departementen te leren kennen. Ik heb sowieso steeds een goed “buikgevoel” gehad bij UNILIN. Hun mindset sluit aan bij mijn persoonlijkheid en mijn waarden. Tijdens mijn vakantiejobs kreeg ik bijvoorbeeld al zeer veel vrijheid en verantwoordelijkheid en luisterde men ook naar mijn input. Ook als student (is dat nu in een vakantiejob, een studierelevante bijbaan of een stage) heb je hier dus echt het gevoel dat je een bijdrage levert aan het succes van UNILIN. Wat me zelf enorm bij blijft uit mijn vakantiejobs en wat ook nu alleen maar bevestigd wordt, is de passie en drive van elke medewerker. Gepassioneerd door het product en gedreven om het steeds beter te doen. Dat voelde voor mij aan als thuiskomen.

Ikzelf ben in september 2017 vast bij UNILIN gestart als productie ingenieur. Deze job houdt in dat ik een luik process combineer met een luik people management. Dat was voor mij een vereiste: ik vind het zeer belangrijk dat ik met mensen kan samenwerken. Het is heel interessant om te leren hoe je met verschillende personen moet omgaan. Naast het sociale aspect, is het technische minstens even belangrijk. ’s Morgens ga ik steeds samen met ons team de productie van de afgelopen 24 uur bekijken: hebben we de vooropgestelde efficiëntie gehaald? Wat waren de grootste en meest frequente stilstanden? Aan de hand van een doorgedreven root cause analysis (i.e. een methode om problemen op te lossen waarbij gestart wordt met het identificeren van de oorzaak van het probleem) pakken we onze diverse problemen aan. Naast de dagdagelijkse sturing van productie doe ik ook projectwerk op langere termijn. Bijvoorbeeld de ombouw van een productielijn om er nieuwe producten te kunnen maken en het opstarten van een afvalreductie project.

Ik neem zelf de verantwoordelijkheid om nieuwe ideeën en initiatieven uit te werken, af te stemmen en in productie te brengen. Je ontdekt dus eerst iets of er doet zich een ongekend probleem voor, je onderzoekt het en neemt er vervolgens verantwoordelijkheid over. Als je dan effectief verschil begint te zien, dan geeft dat zeer veel voldoening en heb je echt het gevoel dat je je steentje bijdraagt. Dat geeft me uiteraard veel energie. Tegelijk heb ik een sterk team om op terug te vallen.

Persoonlijke groei en inzet worden zeker en vast erkend door UNILIN. Na 7 maand in dienst te zijn als productie ingenieur, maak ik binnenkort de overstap naar productiemanager van onze site UNILIN Flooring Gent. Ik vind het vooral zeer tof dat men al een bepaald beeld van me heeft, dat men mij ziet groeien in die rol, in mij gelooft en in mij investeert. Ergens ben ik uiteraard wel zenuwachtig, het is een grote stap natuurlijk. Momenteel werk ik nog steeds vrij technisch terwijl ik in Gent meer de supply chain/marketing wereld binnenstap. Maar anderzijds ben ik ook enorm enthousiast. Ik sta te popelen om deze nieuwe rol op te nemen en mijn groeitraject verder te zetten. Uiteraard wordt er opleiding voorzien en ik ben er van overtuigd dat ik in mijne nieuwe rol even goed ondersteund zal worden.

Wat ik dus wil benadrukken, is dat als je je best doet bij UNILIN en 100% gemotiveerd bent om te leren en te groeien, je hier zeer snel vooruitgang kan maken.

Het belangrijkste voor mij op dit moment is dat ikzelf tevreden ben in mijn job en dat UNILIN tevreden is over mij. We zien nog wat de verdere toekomst brengt, maar de kansen die ik van UNILIN krijg, zal ik steeds met beide handen grijpen.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid