Mijn persoonlijke groeitraject bij UNILIN – Melany Nollet | Student Life | Student.be

Mijn persoonlijke groeitraject bij UNILIN – Melany Nollet

8 jaar geleden startte Melany als Young Graduate bij UNILIN. Ondertussen heeft ze een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt van studente Handelsingenieur naar IT professional. Lees hieronder meer over haar groeitraject.

Ondertussen al bijna 8 jaar geleden startte ik bij UNILIN als Young Graduate na mijn studies Handelsingenieur in Antwerpen. Na 5 jaar op kot, kriebelde het om terug te keren naar mijn roots in West-Vlaanderen. Na het bezoeken van een aantal jobbeurzen en kennis te hebben gemaakt met de “grote boîtes”, had ik voor mezelf al uitgemaakt dat ik niet zomaar de kudde wou volgen bij het zoeken naar een geschikte eerste werkgever. Toen ik UNILIN leerde kennen, was ik onmiddellijk enthousiast. Ik solliciteerde spontaan en informeerde hen over mijn interesse in een job binnen Finance, aangezien dat mijn specialisatie tijdens mijn Master was. Als antwoord daarop stelde men mij een vacature als SAP consultant in de IT afdeling voor. SAP is een bepaalde software die ingezet wordt om binnen een bedrijf processen te optimaliseren en standaardiseren. Net zoals de mensen uit mijn omgeving, was ik in twijfel of ik als creatieve jonge meid, niet uitdrukkelijk geboeid door bits & bytes, zou kunnen aarden tussen al die informatici. Daarom werd voor mij een informeel gesprek geregeld met de persoon die later mijn team lead zou worden. Zij vertelde mij hoe een doorsnee dag van een SAP consultant eruit ziet, wat er tot het takenpakket behoort, welke skills belangrijk zijn voor deze job en waarom UNILIN volgens haar een goede werkgever is. Kort na dit verkennend gesprek voltooide ik een aantal testen en werd een gesprek met de HR manager en CIO geregeld.

Op 1 april tekende ik mijn contract voor mijn eerste job bij UNILIN en ging ik op 1 september aan de slag. Ik werd uitstekend begeleid door mijn directe collega’s en mijn team lead. Ze introduceerden mij in de complexe wereld van ERP systemen en hielpen me om mijn Finance kennis uit de boeken toe te passen in de praktijk. Al na enkele maanden zat ik op het vliegtuig naar Rusland om er een ERP implementatie te supporteren. Ik mocht er workshops leiden en samen met een aantal collega’s uit Accounting uitzoeken wat het systeem zoal moest kunnen. Het was een uitstekende kans om een andere cultuur te leren kennen. Interessante projecten en nieuwe uitdagingen volgden elkaar op

Daarnaast gaf UNILIN me ook voortdurend de mogelijkheid om mijn soft skills verder te ontwikkelen aan de hand van in-house trainingen zoals time management, people management etc. Na een aantal jaren ervaring bij UNILIN, nam ik extra verantwoordelijkheid op als SAP Master Data team lead. Ik kreeg de leiding over een team dat instaat voor de klanten- en leveranciersdata in het ERP systeem. Deze nieuwe opportuniteit was de uitgelezen kans om mijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. UNILIN hecht veel belang aan jobrotatie en daar kon ik mee de vruchten van plukken. Toen de tijd rijp was voor een nieuwe uitdaging, kon ik hier open over praten met mijn team lead en de HR Manager. Ik wou namelijk graag de dynamische wereld van E-commerce, tevens een booming business, ontdekken.

Een jaar geleden maakte ik de overstap naar het eMPower team. In dit team werk je mee aan de digitalisering door analyse, ontwikkeling en implementatie van innovatieve en interactieve webomgevingen. Als functioneel consultant ben ik betrokken bij de opbouw van de Quick-Step website en alles wat daar bij hoort. En geloof me, daar komt heel wat bij kijken. Ik kom in contact met veel nieuwe mensen en verschillende afdelingen, met nieuwe software en nieuwe uitdagingen. Na 8 jaar ben ik nog steeds trots om deel uit te maken van het UNILIN team. Ik ben dankbaar voor de vele opportuniteiten en de indrukwekkende leercurve die ik al heb doorlopen. Al beantwoord ik nog steeds niet aan het typische profiel van een IT’er, ik voel me hier echt op mijn plaats. Soms is er naast de day-to-day business ook nog tijd om mijn steentje bij te dragen aan kleine en grote initiatieven. Die nevenactiviteiten maken de werksfeer extra goed! 

Heeft Melany's verhaal je geïnspireerd? Solliciteer dan nu voor een van de Young Graduate vacatures:

 

 
 
 
 
 
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid