Hoeveel verdien je als jonge starter met een IT-diploma? | Student Life | Student.be

Hoeveel verdien je als jonge starter met een IT-diploma?

Programmeren

Een bachelor of master in IT op zak? En klaar voor het werkleven? Dan kan het misschien eens nuttig zijn om te weten hoeveel je ongeveer zou mogen verwachten als startloon. Natuurlijk hangt veel af van de werkgever, of je internationaal zou werken of niet en welke extralegale voordelen je nog bovenop je loon zou krijgen. Hieronder vind je een klein overzicht van de mogelijke lonen per type diploma en enkele handige tips!

Gemiddelde lonen per type diploma

Professionele bachelor informatica: wanneer je de arbeidsmarkt betreedt met je professioneel diploma, mag je gerust een loon verwachten rond de 2.151 euro bruto.

Masterdiploma informatica: met een masterdiploma ligt het gemiddelde toch wat hoger. Met een master in de informatica zou je tussen de 2.571 en 2.826 euro bruto kunnen verdienen.

Masterdiploma burgerlijk ingenieur in de ICT: ook voor de 'burgies' kan een carrière in de ICT aanlokkelijk zijn. Met dit diploma zou je ook rond de 2.849 euro bruto kunnen verdienen.

Extralegale voordelen

Soms durven ze er wel mee smijten, maar soms kan het ook zijn dat de extralegale voordelen niet echt aan de orde zijn. Dat hangt allemaal af van waar je gaat werken. Corporate business? In deze sector mag je al sneller een firmawagen, telefoon of laptop verwachten. Mocht je geen recht op een firmawagen hebben, bekijk dan of eventuele transportkosten vergoed worden door de werkgever. Ook kan je altijd eens vragen naar groeps- en hospitalisatieverzekeringen, eco- een maaltijdcheques en pensioensparen. Zelfstandig? Dan bepaal je in principe je eigen extralegale voordelen. Bij non-profitorganisaties komen deze extralegale voordelen alweer wat minder voor.

Kies een job die je écht graag wil doen

Ook al heb je een overzicht van het startloon en de eventuele extralegale voordelen, er zijn natuurlijk veel meer zaken dat je in acht moet nemen. We zijn misschien wel de generatie van de jobhoppers, maar je mag toch nog steeds wat kieskeurig zijn en voor een job gaan die je écht ziet zitten. Kijk dus zeker niet enkel naar het getal dat ze je aanbieden, maar ook naar de extra’s, de inhoud van de jobomschrijving en het bedrijf waar je zou werken.

Al op zoek naar een job binnen IT? Bekijk dan zeker eens de vacatures op student.be. Misschien vind je al meteen je ware match!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Demand Planner FMCG

  L'Oréal Startersjob
  1082 Berchem-Sainte-Agathe
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2020-07-13
  =job.status_text

  Jurist (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid