Een job in de publieke sector? Neem deel aan de Selor Jobdag! | Student Life | Student.be

Een job in de publieke sector? Neem deel aan de Selor Jobdag!

Selor organiseert een jobday voor kandidaten die jonger zijn dan 26


Op 3 mei organiseert Selor een jobbeurs voor jongeren onder de 26 jaar. Tijdens dit evenement zullen selectiegesprekken plaatsvinden en kan je meer info vergaren over de verschillende organisaties en functies. Dat is een unieke kans om recruiters van de federale overheidsdiensten te ontmoeten en, wie weet, naar huis te vertrekken met een contract op zak!

Allereerst een paar woorden over Selor: dit is de toegangspoort naar de federale overheid. Selor is met andere woorden verantwoordelijk voor de aanwerving van al het personeel van de staat: de federale overheidsdiensten (FOD), administraties, enz. Meer dan 150 federale instellingen en overheidsdiensten rekruteren via Selor. In totaal telt de federale administratie bijna 70.000 ambtenaren. Klik hier voor een overzicht van alle werkgevers. 

Ontdek hieronder hoe je aan het evenement kan deelnemen:

 1. Bekijk hier tussen 1 en 10 april onze jobaanbiedingen voor jonge werknemers. Je kan uit al deze aanbiedingen met de vermelding ‘eerste contract’ de jobs selecteren die jou interesseren en vervolgens solliciteren. Bevestig je deelname aan onze jobbeurs van 3 mei via deze link!
 2. Neem op 3 mei deel aan de jobdag en maak kennis met je toekomstige werkgever.

Deze dag biedt je de unieke kans om te solliciteren voor een administratieve job en tegelijkertijd kan je van een zeer snelle selectieprocedure genieten (sollicitatie - interview - contract). Tijdens de jobbeurs krijg je ook de kans om de overheidsorganisaties beter te leren kennen.

Enkele tips om te solliciteren: 

 • Maak je persoonlijke Mijn Selor-pagina aan en upload je cv. Vergeet niet om je diploma of het inschrijvingsbewijs van de universiteit/school te downloaden als je in je laatste jaar zit. 
 • Schrijf je in op de nieuwsbrief van Selor: wekelijks ontvang je alle nieuwe jobaanbiedingen rechtstreeks in je mailbox. Like zeker ook de facebookpagina van Selor.
 • Bereid je voor op het sollicitatiegesprek! Kom meer te weten over de organisatie in kwestie en over de aangeboden job. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om de contactpersoon die op de vacature vermeld staat te contacteren. Ze zijn er om jou te helpen!

Deze pagina van de website Student.be staat ook vol met tips om jezelf goed voor te bereiden. 

Enkele tips om je voor te bereiden voor de jobbeurs:

 • Ontdek de openbare diensten die aanwezig zullen zijn door hun website te raadplegen. Zo kan je je voorstellen aan potentiële werkgevers met relevante vragen en word je opgemerkt.
 • Kijk regelmatig op onze pagina om te zien welke werkgevers aanwezig zullen zijn.

Kan je niet aanwezig zijn op de jobdag maar heb je wel interesse in de jobaanbiedingen van Selor? Maak een Mijn Selor-account aan om de standaard selectieprocedure te volgen. Om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures kan je je abonneren op de facebook pagina van Selor.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Labotechnicus (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1800 Peutie-Vilvoorde
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid