Nestlé, onze waarden en cultuur | Student Life | Student.be

Nestlé, onze waarden en cultuur

Cultuur

Met onze open cultuur en waarden die belang hechten aan respect en het welzijn van de mensen, doen we er bij Nestlé alles aan om een atmosfeer te creëren van openheid en waar mensen met een glimlach ’s ochtends komen werken.

Yoga lessen, Garden party, cooking workshops en je hond mee naar het werk brengen zijn maar enkele voorbeelden van initiatieven waarmee wij het gevoel van «  Nestlé Family ».in de verf zetten.

“Nestlé legt niet alleen de focus op «Good Food, Good Life», maar ook op «Good Culture». De cultuur bij Nestle is echt uitzonderlijk. Het is met zeer veel plezier dat ik elke dag ga werken, en dat is zeer belangrijk voor mij!” Astrid Jadot, Account Manager Nespresso Horeca. “Elke dag met een glimlach naar het werk gaan en daarbij nog eens veel bijleren en je grenzen verleggen ! Wie wilt er dat nu niet? Ik heb iets gevonden bij Nestlé wat ik hoogstwaarschijnlijk nergens anders meer zal vinden. Hierdoor raad ik jong afgestudeerden dan ook aan om de uitdaging aan te gaan en bij Nestlé te komen werken!” Bonanga Barbara, HR and Corporate Communication Trainee.

Diversiteit en het welzijn van onze werknemers

Bij de meeste bedrijven komt diversiteit nu pas op de agenda te staan maar bij Nestlé is het al jaren de basis van alles wat we doen. Een sterke en multiculturele diversiteit heeft ons succes en onze cultuur vormgegeven. We werken hard om ons te integreren in elke gemeenschap waar we gevestigd zijn - en we hechten veel waarde aan de unieke inzichten die onze mensen ons bezorgen. 

We zijn ervan overtuigd dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om diversiteit te promoten maar we weten ook dat we zo onze prestaties kunnen bijschaven en een voordeel ten opzichte van onze concurrentie kunnen bekomen. Een van de aspecten waar diversiteit het grootste verschil maakt, is de diversiteit onder mannen en vrouwen. Het is voor ons een prioriteit om het beste van de talenten van zowel mannen als vrouwen te benutten.

En dat niet gewoon omdat het de beste manier van werken is, ook omdat wij er alleen in zullen slagen ons potentieel volledig te benutten als onze mensen dat ook doen. We werken dus hard aan een milieubeleid, een cultuur en een stijl van leiding geven die voor iedereen, op elk niveau, gelijke kansen bieden.

Gezondheid en fitheid van werknemers

Onze visie en waarden moeten alles wat we doen vormgeven. We zijn er sterk van overtuigd dat zij elke dag beleefd en ervaren moeten worden. Door onze mensen een gezonde voeding en sportactiviteiten aan te bieden, ondersteunen we ons principe van een "gezonde geest in een gezond lichaam" en creëren we een gezonde personeelsgroep waardoor we het verschil kunnen maken.

We hebben dan ook gezondheids- en fitheidsprogramma's voor de werknemers ingevoerd die de specifieke noden en verwachtingen van de mensen weerspiegelen.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid