Ontdek het verhaal van Joren, Willem & Bart, werfleiders bij Agentschap Wegen & Verkeer | Student Life | Student.be

Ontdek het verhaal van Joren, Willem & Bart, werfleiders bij Agentschap Wegen & Verkeer

Getuigenis Willem, werfleider bij Agentschap Wegen & Verkeer

Wegenwerken zijn broodnodig om de verkeersveiligheid en doorstroming te garanderen. Vandaag en in de toekomst. De werfleider waakt over de goede uitvoering en timing van die wegenisprojecten. “In de praktijk gaat het om een grondige renovatie of om het aanleggen van nieuwe infrastructuur. Wij volgen het project van a tot z op: van conceptfase tot oplevering”, zo verzekert teamverantwoordelijke Bart Crombez.

Technisch, financieel en timing

“Wat wij concreet doen? Aanbestedingsdossiers en plannen opmaken (in overleg met gemeentes, politie, De Lijn, ...), vergunningen aanvragen, de MER en RUP begeleiden, infoavonden organiseren, … Kortom, de algemene leiding en opvolging van de werken als bouwheer. We waken over het technische, het financiële en de timing.”

Willem Van den Broeck: “Hoe dat in zijn werk gaat? Een gemeente vraagt om een bepaalde weg te herstellen. Die aanvraag komt eerst terecht bij de regiomanager. Die stapt er op zijn beurt mee naar de projectmanager die de financiering bekijkt.Ik onderzoek vervolgens het technische luik van het project en stel uiteindelijk samen met de projectmanager het aanbestedingsdossier op. We bekijken de offertes, duiden een aannemer aan en vervolgens nemen we als werfleider de verdere organisatie van de werf op ons, in samenwerking met de aannemer."

Volledige traject

Werfleider blijkt een erg verantwoordelijke job, zegt Joren Duyck: “Een werf die klopt, daar haal ik echt mijn voldoening uit. Je hebt dan ook alles in handen, van bij de start tot na de oplevering. Het hele traject, zeg maar. Bovendien zijn de resultaten van ons werk zichtbaar en dat is prettig.”

“We hebben ook een heel veelzijdige job, want er komt heel wat kijken bij een bouwproject. Er komen ook altijd nieuwe zaken op je pad en dat houdt je scherp. Je leert constant bij en schaaft je kennis bij.”

Work-life-balance

En de overheid als werkgever? Joren: “De Vlaamse overheid is een goede werkgever als je naar een goede work-life-balans streeft. Ik kom van een aannemer en daar zijn de werkdagen veel langer. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat overuren meetellen en er voldoende vrije tijd overblijft, want ik ben ook nog aan het bouwen. Dankzij mijn opgespaard verlof heb ik daar de ruimte voor.”

Willem: “Als je kiest voor wegenaanleg kom je al snel bij de overheid terecht. Dat heeft zijn voordelen, want ik ben ook vrijwillig brandweerman. In de privé zou dat moeilijk te combineren vallen. Bij AWV lukt dat gelukkig wel.”

Zin gekregen om ook je carrière bij Agentschap Wegen & Verkeer te starten?  Neem dan zeker een kijkje naar onderstaande vacatures! 

Heb je nog vragen of wil je nog wat meer informatie? Dan kan je ons een bezoekje brengen op een van volgende jobbeurzen:

4/03: Engineers of Tomorrow (Antwerpen)
10/03: Jobbeurs Campus De Nayer (Sint-Katelijne-Waver)
11/03: Career Fair VTK Leuven

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid