Ontdek het verhaal van Marleen, Process Engineer bij JSR Micro | Student Life | Student.be

Ontdek het verhaal van Marleen, Process Engineer bij JSR Micro

Als ingenieur aan de slag bij JSR Micro

Marleen studeerde in 2015 af als industrieel ingenieur in de biochemie en startte kort daarna haar carrière op de QA-afdeling van een farmaceutisch bedrijf. Na enkele maanden bleek de job en de bedrijfscultuur geen goede match te zijn en ging ze vol goede moed op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zo ging ze bij JSR Micro als Process Engineer Life Sciences aan de slag. Of zowel de job als het bedrijf dit keer wel een ‘perfect match’ vormden met Marleen ontdek je in dit artikel!   

“Tijdens het eerste sollicitatiegesprek  voelde ik me meteen op mijn gemak.”

“Via LinkedIn stootte ik op een artikel van JSR Micro dat mijn interesse meteen opwekte. Nadien bleek dat ze op dat moment een vacature voor Process Engineer hadden openstaan, dus besliste ik om mijn kans te wagen. Kort nadat ik mijn cv en motivatiebrief had doorgestuurd, kreeg ik telefoon en werd ik uitgenodig voor een eerste gesprek met HR. Sofie was heel spontaan en enthousiast, waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. Daarna volgden nog een aantal online testen die peilden naar hoe snel en nauwkeurig je kan werken en ik moest ook een persoonlijkheidstest afleggen. Ook het tweede gesprek met Els en Koen (Director & Project Manager) verliep heel vlot. Enkele dagen later kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik een contract aangeboden kreeg.”

 “In 3 jaar tijd is mijn job heel sterk geëvolueerd.”

“Momenteel werk ik iets meer dan 3 jaar als Process Engineer Life Sciences bij JSR Micro. Ik werk dus nog steeds in dezelfde functie waarin ik gestart ben, maar de job op zich is in die tijd wel heel sterk geëvolueerd. Toen ik startte was de Life Science-afdeling nog niet zo lang verhuisd vanuit het Development en Procesvalidatie  stadium naar de eerste commerciële producties en moest er nog heel wat op punt worden gezet. Later kregen we te horen dat we het proces een flink stuk zouden upscalen en dat er ook een extra stap aan het proces toegevoegd zou worden. Hiervoor moesten er dus ook een heel aantal nieuwe machines worden aangekocht en ook de productieruimtes moesten aangepast worden. Zo werden wij als Engineers ook heel nauw betrokken bij dit project. Ondertussen zijn we al meer in een routineproductie gerold waardoor er bij mijn functie nu ook de rol als supervisor komt, wat zeker een uitdaging is. Ondertussen zijn we ook de opvolger van ons huidig product aan het ontwikkelen. Aan variatie en uitdaging alvast geen gebrek dus ;-).”

“Zowel de begeleiding als de werksfeer zijn hier top.”

“Binnen Life science is vooral de werksfeer enorm belangrijk voor mij. We hebben een relatief jong en nieuw team waar een heel fijne en open sfeer heerst. Daardoor vind je als jonge starter ook makkelijk aansluiting met de groep. Ook het contact met ons management vind ik een grote meerwaarde. Dat is allemaal laagdrempelig waardoor je niet het gevoel hebt dat je tegen ‘de grote baas’ praat, ook al is dat eigenlijk wel het geval. Daarnaast is het samenhorigheidsgevoel bij JSR Micro groot en kan je echt op je collega’s vertrouwen. Ten slotte wordt er bij JSR Micro gretig geïnvesteerd in je professionele ontwikkeling door de mogelijkheid om verschillende opleidingen en trainingen te volgen.”

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Office assistant

  Protect nv Startersjob
  1080 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • 2018-09-01
  =job.status_text

  Sales Representative Retail

  NV Brouwerijen Alken-Maes Brasseries SA Startersjob
  B-2800 Mechelen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid