2 jonge starters getuigen over hun eerste werkervaring als accountant | Student Life | Student.be

2 jonge starters getuigen over hun eerste werkervaring als accountant

team Flamée & Partners

Willeke en Ward studeerden beide in 2018 af als respectievelijk master TEW en Handelsingenieur en startten hun carrière meteen bij Flamée & Partners. Wij gingen bij hen langs en vroegen hoe ze die eerste stap in hun carrière ervaren hebben!

Van alle bedrijven waar je kon werken, waarom heb je voor Flamée & Partners gekozen?

“Flamée & Partners is geen standaard accountancykantoor, maar een echte ondernemerscoach. Totaaloplossingen bieden aan de klant staat centraal. Het kantoor is met 35 medewerkers niet te groot en niet te klein waardoor je in een familiale sfeer terechtkomt” gaat Ward van start. “Een leuke, jonge bende waar je je snel thuis voelt” vult Willeke aan. “Ik vind het ook een pluspunt dat je generalistisch wordt ingezet en niet meteen in een kennishokje wordt geduwd.” “Klopt, en er wordt sterk geïnvesteerd in een continu leerproces” dixit Ward. 

 Wat doet een relatiebeheerder accountancy/advies precies bij Flamée & Partners?

“Je bent het eerste aanspreekpunt van de klanten en begeleidt hen  bij zowel recurrente (BTW aangifte, afsluit, PB en VenB…) als niet-recurrente opdrachten. Hierbij werk je naargelang de topic of complexiteit samen met experten, zodat klantenkennis en expertise maximaal gebundeld worden. “Je mag ook zelf bij de besprekingen zijn” zegt Willeke,” zodat je echt bij je dossiers betrokken blijft”. “Als relatiebeheerder advies zet je ook in op specifieke topics, zoals optimale verloning, financiële plannen, strategisch advies en nog zoveel meer.  Die breedheid en expertise zijn een unieke leerkans” zegt Ward.

 Welke normen en waarden van het bedrijf vind jij belangrijk?

“Voor mij is dit uitdaging, autonomie en kunnen pionieren” start Ward. “Het kantoor is een voortrekker op vele vlakken zoals o.a. digitalisatie maar ook als persoon krijg je de kans om vooruit te gaan en te leren, ook door fouten te mogen maken.” “De samenhorigheid en collegialiteit springen er voor mij uit”, zegt Willeke, “samen aan de kar trekken en resultaten boeken geeft veel voldoening.”

Hoe ben je bij Flamée & Partners terechtgekomen?

“Via de jobbeurs kwam ik in contact met het kantoor” gaat Ward van start. “Bij mij was het net zo” gaat Willeke verder. “Het was een tof gevoel dat de medewerkers die niet lang geleden startten ook zelf aanwezig waren op de jobbeurs. Zo is de stap kleiner om naar een beursstand toe te stappen en het gesprek aan te gaan.” “Het aanbod is ook groot waardoor ook andere elementen een rol spelen zoals het regionale karakter waarbij je niet ver van je woonplaats kan werken en geen tijd verliest met vervelende files”, stelt Ward.

 Wat vond je van het selectiegesprek?

“Het selectiegesprek was in lijn met waar het kantoor voor staat” geeft Willeke aan. “Op een persoonlijke en gemoedelijke manier werd er tijdens een eerste gesprek met HR stilgestaan bij mijn motivatie en competenties. Maar daarnaast werd er ook gepeild naar persoonlijkheid en de match met de organisatie en het team. “Ook het feit dat één of meerdere van de bestuurders in het selectieproces met je komen kennismaken geeft een enorm welkom gevoel. De spirit van er samen voor gaan en een degelijke ondersteuning was sterk voelbaar” gaat Ward verder. 

 Kortom: 2 tevreden starters die jullie graag zouden verwelkomen bij de Flamée & Partners familie! Ontdek onze openstaande vacatures hieronder en waag je kans.

Nog vragen of wil je nog wat meer informatie over Flamée & Partners? Breng ons dan gerust een bezoekje op een van de volgende jobbeurzen:

18/02: VEK Career Day (Gent)
27/02: Career Brunc Ekonomika (Leuven)

Wij kijken er alvast naar uit om je te leren kennen!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid