Ontdek Superprof, het leraar-student platform! | Student Life | Student.be

Ontdek Superprof, het leraar-student platform!

bijles geven als jobstudent

Je hebt een diploma in wetenschappen, Engels of geschiedenis-geografie? Wil je geld verdienen tijdens je studies? Geef les op Superprof!

Superprof is meer dan 1.000 onderwerpen en meer dan 60.000 zoekopdrachten gemaakt door studenten per dag. Wie pedagogisch is en een passie voor een vak of een buitenschoolse activiteit wil doorgeven, is dit een goede manier om je eerste klanten te vinden of om je prille klantenkring uit te breiden!

Meer dan het genereren van een inkomen in deze specifieke context, het stelt je in staat om contacten te leggen met nieuwe mensen op basis van een gemeenschappelijk belang: het delen van kennis.

Waarom privéles geven?

Er zijn vele redenen om één op één les te geven met een leerling:

 • Om je kennis op een gebied door te geven,
 • Voel je nuttig door betekenisvol werk te doen,
 • Contacten onderhouden/ leggen met nieuwe mensen,
 • Verrijk je beroepservaring en ontwikkel nieuwe vaardigheden zoals lesgeven, geduld en luisteren,
 • Wees onafhankelijk en organiseer je schema zoals je het zelf wilt,

Last but not least:

 • Verdien een extra inkomen of een volledig salaris om voltijds leraar te worden.

Wat betekent het om een privéleraar te zijn?

Een privéleraar is een onderwijzer die lesgeeft aan één student tegelijk of aan een kleine groep. Als privéleraar kun je een student helpen zijn moeilijkheden te overwinnen, zijn cijfers te verbeteren, zijn vertrouwen te herwinnen en zijn doelen te bereiken.

Je kan lesgeven bij je thuis, bij de student thuis of op afstand via webcam. Je bent vrij in je keuze van werkmethoden en zodus, kan je jezelf perfect aanpassen aan je student.

Wat zijn de vereiste kwaliteiten voor deze functie?

Om een leraar te zijn, is het essentieel om pedagogisch te zijn. Je moet in staat zijn om begrippen uit te leggen, lessen op te splitsen en ze op verschillende manieren uit te leggen, zodat je leerling het kan begrijpen.

Privéleraar = geïndividualiseerde methode/ gepersonaliseerde uitleg

Geduld is een kwaliteit die je goed van pas zal komen als je te maken krijgt met weerspannige of ongemotiveerde leerlingen. Je moet tevens positief zijn en in staat zijn elke leerling aan te moedigen om hem vertrouwen te geven.

Een goede privéleraar is meer dan een leraar, het is een ware coach!

Wat is de status van een privéleraar?

Alle verrichte prestaties dienen te worden aangegeven. Je zult dus een aantal stappen moeten ondernemen om je werk legaal te doen.

Je kan een zelfstandige status creëren om je studenten te factureren. Als jouw inkomsten uit aanvullende activiteiten niet meer dan 6 130 euro per jaar bedragen, ben je vrijgesteld van belastingen.

Privéleraar, de ideale job als student?

Als student is privéles geven de geknipte baan:

 • Je herkent jezelf in de problemen dat jouw student ondervindt
 • Je begrijpt de moeilijkheden van jouw leerlingen beter dan een al te "geformatteerde" onderwijsprofessional,
 • Je ontwikkelt vaardigheden in verband met je studie,
 • Jij bepaalt je agenda,
 • Het moment dat je je onderwerp beheerst is het moment waarop je weet hoe je het moet overbrengen...

Toch leuker dan een receptionist, niet?

Hoe werkt het Superprof platform? 

De site staat voor iedereen open, in alle (school)vakken en disciplines (vrije tijd) en op alle niveaus. Er is geen status of diploma vereist om lid te worden van de Superprof-gemeenschap.

Is het verplicht de eerste les gratis aan de leerling aan te bieden?

Als je nog geen positieve beoordeling hebt van een van jouw Superprof leerlingen, zal de vermelding "eerste les aangeboden" verplicht zijn op je profiel. Je kan dan beslissen om het te verwijderen en de eerste les niet langer meer aan te bieden.

Privéleraren die hun eerste les aanbieden worden echter 10 keer meer gecontacteerd dan anderen. Het is een commercieel gebaar, eerlijk en geruststellend voor de student. Je moet weten dat een student gemiddeld 25 uur les volgt bij een leraar op het Superprof platform. Bovendien is de eerste les zelden gewijd aan zuiver lesgeven. Het wordt gebruikt om elkaar te leren kennen, om je methodologie uit te leggen en om de moeilijkheden van de student te begrijpen.

Hoe worden de leraren betaald?

Je bepaalt jouw eigen tarieven en kiest jouw eigen werkuren en dagen. Niets is opgelegd, je bent volledig vrij. Voor de betaling heb je twee mogelijkheden:

 • Betaald worden via het platform,
 • Vraag om de betaling rechtstreeks aan de student tijdens de les.

Voor de rechtstreekse betaling door de student, is het aan u om met hem/haar af te spreken: cash, overschrijving, Paypal...

Door via het beveiligd platform betaald te worden, weet je zeker dat je je geld krijgt.

Wat zijn de voordelen van het Superprof platform?

Het geven van privélessen via het Superprof platform is om verschillende redenen voordelig:

 • Je bent vrij! Compleet vrij om je eigen prijzen te bepalen. Vrij om je planning te kiezen. Vrij om je lessen te organiseren zoals je wilt, in persoon of via webcam. Vrij om je advertentie offline te zetten mocht je voor een bepaalde tijd niet beschikbaar zijn. Vrij om te kiezen hoe je betaald wilt worden.
 • Het is gratis. Het aanmaken van je profiel is volledig gratis. Het zijn de studenten die een abonnement betalen om met je contact op te nemen.
 • Je wordt begeleid: het Superprof team is altijd aanwezig bij de minste vraag of probleem. Je hoeft alleen maar contact met hen op te nemen. (welkom@superprof.com)

Superprof profileert zich als een geweldig alternatief voor studentenjobs en biedt bovenal de mogelijkheid om gemakkelijk van thuis uit te werken. Om direct en gratis te registreren is het hier!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid