Wat houdt een job als Functional Consultant in? | Student Life | Student.be

Wat houdt een job als Functional Consultant in?

IT moederbord

Daar sta je dan als jonge starter met een economisch diploma op zak, helemaal klaar voor een eerste werkuitdaging. Je hebt alvast een waaier aan mogelijke functies die je kan uitoefenen. Weet je echter nog niet zo goed wat je precies wil doen? Student.be helpt je graag op weg. Heb je al gehoord van de job 'Functional Consultant'? Misschien is dit wel de ideale job om jouw carrière te starten! 

Wat is een Functional Consultant?

Als Functional Consultant ben jij de link tussen Business & IT. Jouw hoofddoel is om de klant zo goed mogelijk te begrijpen door na te gaan wat ze van een bepaald systeem verwachten en welke features het (software)systeem moet hebben om hun business optimaal te kunnen runnen. Heel belangrijk is dat de aangeboden oplossing voldoet aan de digitale identiteit van de klant. Eens de verwachtingen duidelijk zijn, is het jouw taak om de developers te briefen zodat zij de oplossing op maat kunnen ontwikkelen. Gedurende het volledige project ben jij het aanspreekpunt voor de klant en stuur je bij waar nodig. Vaak werk je in een team van meerdere consultants (technisch en financieel) en sta je dus in nauw contact met de project manager en de softwareontwikkelaars. 

Welke vaardigheden heb je hiervoor nodig?

 • Een masterdiploma, bij voorkeur in een economische richting
 • Een gezonde interesse in IT;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Je kan je goed communicatief uitdrukken en bent in staat om ideeën over te brengen naar anderen op een duidelijke manier;
 • Je bent een echte teamplayer en kan probleemoplossend denken 
 • Je kan de noden van de klanten bepalen en vertalen naar adequate softwareoplossingen
 • En uiteraard een grote portie goesting om je verder te verdiepen in IT en bij te leren!

Word Functional Consultant bij Itineris

Itineris heeft zijn hoofdzetel in Gent en is op zoek naar Functional Consultants, die de ruggengraat vormen van hun IT- en businessdoeleinden. Daarbij bestaat je hoofdtaak uit het succesvol én tijdig implementeren van UMAX* voor de klant. De klanten waarvoor je zal werken zijn internationale nutsbedrijven. Itineris draait soepel met hen mee doordat ze hun klanten steeds functionele expertise aanbieden. Dat betekent dat jij als toekomstige werknemer mee kan dingen op hoog niveau en een aanzienlijke impact zal hebben op de klanten waamee je zal werken. Itineris is vooral op zoek naar gedreven kandidaten die in staat zijn om samen te werken, bij te leren, workshops te volgen, de klant tevreden te stellen en bij te staan waar nodig en ook veel goesting hebben om zich verder te verdiepen in de wereld van IT en Itineris zelf!

* UMAX integrates CRM, billing, invoicing, cash collection, meter data, asset and service management modules in one solution, offering utilities the tools & processes for effective sales, increased customer contribution margins, reduced lead times and streamlined operations. By doing so, it enables them to take operational performance and customer experience to higher levels, while cutting costs to serve.

Heb je zin gekregen om als Functional Consultant bij Itineris aan de slag te gaan? Bekijk dan snel eens de vacature hieronder voor meer informatie en ga ervoor!

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Functional Analist

  Itineris Startersjob
  9051 Sint-Denijs-Westrem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Test Consultant

  Itineris Startersjob
  9051 Sint-Denijs-Westrem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid