Opkomende ICT-domeinen om je carrière in te starten | Student Life | Student.be

Opkomende ICT-domeinen om je carrière in te starten

et is een feit dat de moderne wereld continu in ontwikkeling is op het gebied van ICT. Treed jij deze technologische evolutie binnen om je carrière te beginnen? We hebben drie ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet

Honkvast stond hij op je bureau: de grote, grijze elektronische kast. Trots staken we onze floppy disk in de computer. Of heb je die tijd niet meer meegemaakt? In razendsnel tempo zijn we van de floppy naar de USB-stick en nu richting de cloud gedreven. Het is een feit dat de moderne wereld continu in ontwikkeling is op het gebied van ICT. Treed jij deze technologische evolutie binnen om je carrière te beginnen? We hebben drie ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet:

1. BI- Business Intelligence

Business Intelligence is de afgelopen jaren van de programmeertafel het zakenleven ingevloeid. Veel bedrijven hebben geen idee hoe ze moeten beginnen met technologieën zoals predictive analytics, Internet of Things, Artificial Intelligence of Alternate Reality. Er wordt veel over geschreven, maar jij gaat bedrijven daadwerkelijk helpen met de realisatie.  Bijvoorbeeld: jij helpt het onderwijs met het realiseren van visuele lessen waardoor organen van het menselijk lichaam ineens levensecht worden geprojecteerd. Of je helpt een architectenbureau met het zichtbaar maken van het interieur in de nieuwe panden die ze hebben ontworpen.

2. CRM – Customer Relations Management.

Steeds meer bedrijven realiseren het belang van accurate klantenserive. CRM is de ondersteunde kracht van een bedrijf waarin klanten gestructureerd en gepersonaliseerd worden onderhouden. Zo helpt een CRM-systeem om gegevens en voorkeuren van klanten gecentraliseerd te bewaren. Wanneer je het idee hebt dat een bedrijf onmiddellijk weet wie je bent en waar het laatste telefoongesprek van twee maanden geleden over ging, hebben ze veelal een krachtig CRM-systeem dat voor vlekkeloze communicatie zorgt. Wat jij kan betekenen op het gebied van CRM? Jij adviseert bedrijven met het implementeren van de juiste IT-systemen zodat ze hun klanten een wow-effect kunnen bezorgen.

3. Cloud

Een opkomende discipline op het gebied van ICT is Cloud Engineering. Als je ''de cloud'' aan je grootouders kan uitleggen, is dat best een prestatie. Simpel gezegd is de cloud een technologie waardoor je op elke computer bij je documenten kunt, maar dan online. Als recent afgestudeerde kan je aan de slag met cloud computing-infrastructuur, cloud-software en met het beheren en implementeren van verschillende cloud-systemen. De toekomstige reikwijdte is breed voor diegenen die bereid zijn om een stap te doen in de moderne digitale wereld. Als je binnenstapt bij Realdolmen word je opgenomen bij het Microsoft Hybrid Cloud team. Je gaat hybride datacenter projecten implementeren voor klanten, gebaseerd op de Microsoft technologie.

To get here, together.

Jij. Als consultant. De grootste IT-supplier van België. 1250 collega’s. 1000 klanten. Veel projecten. Explosieve ervaring. Samen Realdolmen. Als je bij Realdolmen gaat werken, ga je een toffe tijd tegemoet met veel afwisseling. Bij aankomst krijg je een opleiding om je met een goed gevulde rugzak op weg te helpen. Ook kan je rekenen op een gevarieerd salarispakket met bijbehorende voordelen. Met een starterjob bij Realdolmen werk je ook aan je toekomst door de doorgroeimogelijkheden die je aangeboden krijgt. Oh, vergeet niet de Audi A1 die voor je klaarstaat!

Via IYGP naar IT-professional

IYGP, klinkt wat vaag hé. Maar het Inspire Young Graduate Program (IYGP) gaat je klaarstomen voor een functie als IT-professional bij Xylos. Drie maanden lang word je in-house opgeleid bij Xylos. Je leert onder andere over Azure, Powershell, Citrix, Exchange, O365 en IoT. Tijdens de opleiding krijg je training van je collega's die de kneepjes van het vak kennen. Zou dat de reden zijn? De reden dat Xylos is uitgeroepen tot nummer vijf op de ranglijst van de great places to work in België! Niet elk bedrijf kan zomaar in aanmerking komen. Als je bij Xylos start, weet je dat je aan de slag gaat bij een inspirerende werkgever, je de mogelijkheid krijgt om trainingen te volgen, de bedrijfscultuur aangenaam is en dat het goed zit met de werknemerstevredenheid. 

ICT is een gebied waar je verzekerd bent van een dynamische baan. Nu je meer weet over de diverse trends en hypes op het gebied van ICT, kun je voor jezelf bedenken in welk domein je graag wilt starten. Kijk naar de verschillende vacatures hieronder zodat je je toekomst zelfverzekerd kan starten! 

 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid