Sectoren waar je als Project Engineer aan de slag kan | Student Life | Student.be

Sectoren waar je als Project Engineer aan de slag kan

In welke sectoren kan je als Project Engineer terechtkomen?

Daar sta je dan met een Master diploma op zak. Terwijl je de veilige poorten van de universiteit achter je laat, ga je op zoek naar een geschikt job in jouw werkveld. Al snel merk je dat je overladen wordt met honderden vacatures en talloze mogelijkheden. Het liefst doe je de computer uit en slaap je nog een nachtje over waar je in de toekomst wilt werken.  

Hoog tijd om keuzes te maken!

Het is goed om eens op te schrijven - één A4'tje volstaat – wat je nu eigenlijk echt wil in de eerste jaren van je  carrière. Hoe ziet jouw ideale startersjob eruit? In welke sector zal dat zijn? Dat mag natuurlijk in je vertrouwde omgeving zijn. Of ben je meer avontuurlijk aangelegd? Stel: je gaat voor avontuur en diverse ervaringen. Een job als Project Engineer zou dan wel eens perfect kunnen passen. Maar in welke sectoren kan je als Project Engineer terechtkomen?

Openbaar vervoer
De tram, trein, bus en metro. Ze staan in de rij om Engineers aan te werven. Zelfs een groot deel van hun personeelsbestand bestaat uit technici, want het soepel laten rijden van alle voertuigen vereist goed geschoolde Engineers. De mensenmassa die elke dag met het openbaar vervoer gaat, belast het netwerk en dat vraagt om onderhoud en verbetering.

Defensie
Ter land, ter zee en in de lucht. Dan bedoelen we niet de tv-show, maar de verschillende domeinen waarvoor defensie Engineers nodig heeft. Defensie rekruteert jaarlijks tussen de 1500 en 2000 jongeren. Jonge Engineers krijgen zelfs de kans om werk en studie te combineren.

Food
Door toenemende efficiëntie en groei van de wereldbevolking is de voedingsmiddelenindustrie de afgelopen jaren wereldwijd uitgegroeid tot een miljardenindustrie. In de voedingsector focussen Engineers zich op verpakkingsprocessen, verpakkingstechnieken en het verbeteren van de voedselkwaliteit.

Farma
De farmaceutische industrie zorgt al decennialang voor de behandeling van onze ziektes en kwalen. Deze branche heeft veel behoefte aan jonge werknemers met een diploma Ingenier op zak. Als Project Engineer zal je betrokken worden bij diverse processen zoals concept, design, constructie en de dagelijkse operatie. Je kan aan de slag bij bepaalde researchkantoren, biomedische fabrieken en tal van laboratoria.

Chemie
De chemische industrie is de leverancier van grondstoffen voor vele industrieën in ons land. Chemische Engineers ontwikkelen mogelijkheden om ruwe materialen en energie om te zetten in nuttige producten die alle aspecten van ons dagelijks leven raken. De lijst van toepassingen is oneindig lang. Maar denk eens aan computerchips, medicijnen, petrochemische stoffen en plastics op grote schaal. Grondstoffen brengen afval aan het eind van de rit en daar hoort uiteraard ook waste-management bij.

No clue what to do

Zit je daar met je A4-blaadje en lijken al die sectoren je wel interessant? Cyclops zendt Project Engineers uit naar verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Hierdoor leer je diverse bedrijfstakken kennen, worden je teamwork skills getraind en leer je een team leiden. Bekijk de onderstaande vacatures eens. Of bel even. Je zult versteld staan van de informatie die je haalt uit een persoonlijk gesprek.

Zo zie je, de mogelijkheden als net afgestudeerde zijn talrijk! Doe goed onderzoek en verrijk je kennis door aan het begin van je carrière bij diverse sectoren een kijkje te nemen. 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Project Engineer

  Cyclops Startersjob
  2800 Mechelen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid