Shana: “Als het nodig is, kan ik mijn mannetje staan, hoor.” | Student Life | Student.be

Shana: “Als het nodig is, kan ik mijn mannetje staan, hoor.”

Het was als jong meisje niet meteen haar droom om bij de politie te gaan werken. De vonk sprong pas over tijdens haar studies Toegepaste Psychologie. Ze liep toen stage bij de politie en voelde meteen: “Dit is iets voor mij!” Vandaag maakt Shana (25) als inspecteur bij de probatie-eenheid kennis met de verschillende diensten van Lokale Politie Antwerpen.

“Gedurende zes maanden draai je in de probatie-eenheid met verschillende diensten mee”, legt Shana uit. “Je ervaart het operationele politiewerk in de praktijk. Dat is echt wel een meerwaarde. Je krijgt de kans om een gefundeerde carrièrekeuze te maken. Zelf voel ik het meest voor wijkwerking als specialisatie. Een buurt beter leren kennen, contact maken, bemiddelen ... Ik wou altijd al een job waarin je met mensen werkt, kort op de bal speelt en écht een verschil maakt.”

Gevarieerd
In een grootstad als Antwerpen zit het politiewerk vol actie en variatie. Dat vindt Shana een enorm voordeel: “Je krijgt hier te maken met rond de 170 nationaliteiten. Elke cultuur heeft zijn waarden en normen, en vaak ook zijn eigen specifieke visie op de politie. Het is uitdagend om daar gevat op in te spelen. Mijn psychologiestudies helpen daarbij. Op straat leer je ook elke dag bij. Elke persoon is uniek en ik vind het boeiend om voor iedereen de juiste benadering te vinden.”

Mannenwerk?
“Er zijn veel vrouwen bij ons in het korps. Ik denk dat er vandaag bij ons een cultuur is waarbij men eerder kijkt naar je talenten dan naar je geslacht. Als meisje van 1 meter 60 moet je niet meteen proberen om je fysiek te gaan manifesteren. Het is belangrijk om je daar heel bewust van te zijn. Je kan dat compenseren met verbale kwaliteiten en met het maken van juiste inschattingen. Er zijn bovendien altijd heel wat ploegen onderweg in ’t Stad. Ik weet dus dat mijn collega’s er altijd voor me zijn. Maar als het nodig is, kan ik mijn mannetje staan, hoor.”

>> Klik hier voor meer informatie over de carrièremogelijkheden bij de Lokale Politie Antwerpen!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid