Simon vertelt over zijn eerste werkervaring als Employeneur bij TMC | Student Life | Student.be

Simon vertelt over zijn eerste werkervaring als Employeneur bij TMC

Simon vertelt over zijn eerste werkervaring bij TMC

Simon studeerde in 2018 af als ingenieur en startte zijn eerste job bij TMC Belgium. Wij vroegen hem hoe hij zijn eerste werkervaring tot nog toe beleefd heeft en wat zijn functie bij TMC precies inhoudt. Ontdek het leuke verhaal van Simon hieronder!

Sinds wanneer werk je bij TMC en waarom heb je voor TMC gekozen?

Ik werk bij TMC sinds september 2018. Ik ben afgestudeerd in juni 2018, maar kwam al in contact met TMC op de VTK jobfair in Gent in februari 2018. Ik had daar een goed gesprek en niet veel later was er een eerste afspraak op de kantoren van TMC. Ik kreeg al in april 2018 een contract aangeboden. 

Ik heb een brede studieachtergrond - burgerlijk ingenieur elektromechanica - en kan daarmee alle kanten uit. Er was geen specifiek bedrijf of een bepaalde sector waar ik per se aan de slag wilde. Daarom heb ik me bij mijn jobzoektocht gefocust op Engineering Consulting bedrijven, omdat die de mogelijkheid geven van verschillende bedrijven/sectoren te ‘proeven’.

TMC onderscheidt zich van alle andere Engineering Consultancy bedrijven die ik gesproken heb met haar businessmodel van Employeneurship. Ik voelde me veel meer betrokken als persoon en ingenieur. Er wordt heel sterk gefocust op ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak met heel veel inspraak van de employeneur zelf. Ik kan in grote mate zelf bepalen welke projecten ik wil doen, welke trainingen ik wil volgen, etc. 

Wat houdt jouw functie bij TMC exact in?

Ik ben vast in dienst als Employeneur bij TMC. Als Employeneur werk je op projecten bij onze verschillende klanten. Projecten lopen typisch over langere termijnen van enkele maanden tot enkele jaren. Soms heb je een losstaand project waar jij alleen voor verantwoordelijk bent en op werkt bij de klant. Andere projecten zijn meer geïntegreerd in de dagelijkse werking van een bedrijf en daar breng je dan jouw kennis & inzicht binnen bij de klant en ga je heel intens samenwerken met de lokale collega's.
 

Wat vind je tot nog toe van jouw eerste werkervaring bij TMC?

Ik werk nu bijna een jaar bij TMC en voor mij is dat heel positief verlopen. Voor ik startte, hebben de TMC Business Managers zeer interessante projecten voor me uitgezocht. Na een inloopperiode van een maand was ik volledig ‘in functie’ en ben ik begonnen aan het Pallet on Wheels project bij Volvo Trucks. Je zou kunnen zeggen dat ik de ‘projectmanager’ was van dit project: ik beheerde het project, moest het aan het management voorstellen, alles technisch uitwerken, organiseren, communiceren naar de teams op de werkvloer & de collega's van andere ingenieursafdelingen, ... Het hele plaatje zat bij mij, maar ik werkte intens samen met bvb. de teamleiders van het betrokken team, onze business analyst die de softwaresystemen overziet die nodig waren voor dit project; IT teams die de software ontwikkelden, enzovoort. 

Daarnaast voorzag TMC een Young Graduate trainingsprogramma met verschillende soft en hard skill trainings en workshops die hun nut al vaak bewezen hebben op de werkvloer! Er zijn ook regelmatig technische of sociale evenementen waarop ik mijn TMC collega's, die bij andere klanten werken, ook goed leer kennen. Mijn manager komt ook regelmatig eens langs om te checken of mijn project nog vlot verloopt, en zo wordt er altijd kort op de bal gespeeld. Naast mijn werk hou ik er bovendien nog heel wat hobby’s en activiteiten op na. Qua work-life balance valt dat perfect te combineren, en dat is heel fijn.

Heb je nog een laatste tip voor jonge ingenieurs die bij TMC willen solliciteren?

Het klinkt waarschijnlijk cliché, maar wees vooral jezelf. Toon wie je bent, toon wat je sterktes zijn waarmee je kan uitblinken & de punten waarin je nog wil groeien. Laat zien waar je heen wil, waar de entrepreneur in jou zit. 

Heeft Simon je kunnen warm maken om je carrière als ingenieur bij TMC te starten? Ontdek dan hier de openstaande starterjobs en ga ervoor! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Recruitment Intern

  TMC Belgium Stage
  1930 Zaventem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Employeneur

  TMC Science & Technology Startersjob
  1935 Zaventem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid