Sophie, Functional Analist bij Itineris, getuigt over haar eerste werkervaring | Student Life | Student.be

Sophie, Functional Analist bij Itineris, getuigt over haar eerste werkervaring

Getuigenis Sophie, Functional Consultant bij Itineris

In 2017 behaalde ik mijn diploma als handelsingenieur - met specialisatie in Finance - waarna ik nog een Manama volgde in Marketing Analysis aan de Universiteit Gent. En dan komt de vraag die elke schoolverlater zich stelt: What’s next? Ik wilde eerst de wijde wereld ontdekken, dus ik trok er voor enkele maanden op uit. Via een vriendin kwam ik nadien in contact met Itineris. 

Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, en ik besliste er voor te gaan. Ik diende mijn CV in en werd snel gecontacteerd door Catherine van HR, die me uitnodigde voor een gesprek. Ik voelde meteen dat er een klik was en was dan ook heel opgetogen toen ik het verlossende telefoontje kreeg dat ik mocht starten als Functioneel Analist.

Itineris: een boeiend bedrijf in volle groei

Itineris? Ik had daarvoor nog nooit gehoord over het bedrijf; maar was meteen gefascineerd door het verhaal: onze CEO en oprichter Edgard, die heel toegankelijk is, begon 17 jaar geleden van een wit blad, in een kleine container. Vandaag zijn we met een team van maar liefst 350 medewerkers in België en de US, en we zijn nog volop aan het groeien. Ik zie het als een uitdaging om deel uit te maken van dit groeiverhaal.

 Itineris ontwikkelt een ERP-software (UMAX) voor nutsbedrijven (water, gas & elektriciteit) - gebouwd op Microsoft-technologie. We implementeren de software bij onze klanten – dat zijn bedrijven in België, maar ook in het buitenland: Nederland, Frankrijk, US en UK. We denken ook met hen mee hoe we hun processen nog efficiënter kunnen maken. Heel boeiend!

Mijn eerste werkdag

Opeens is hij daar: die eerste werkdag. Altijd een beetje spannend. Maar ik werd zeer goed begeleid: tijdens mijn eerste werkdag kreeg ik meteen een introductie door HR over allerhande praktische zaken – gaande van loon & verzekeringen, car & GSM policy, tot performance management en talent development programma’s. Op het einde van mijn 1e dag was mijn GSM-abonnement reeds actief, en kon ik met mijn bedrijfswagen naar huis rijden; wat een luxe!

Ik kreeg een buddy toegewezen waarbij ik met al mijn vragen terecht kon. Er is ook een e-learning platform, waarop interactieve opleidingen aangeboden worden. Zo kon ik me tijdens mijn eerste dagen snel inwerken in de UMAX-software en de Utilities markt. 

Als Gold Microsoft Partner stimuleert Itineris ons ook om een Microsoft-certificaat te behalen, wat ik ook als een pluspunt zag. Zo blijf je altijd up-to-date met de laatste trends.

Toffe werksfeer

Work hard, play hard: bij Itineris is het meer dan een holle slogan. Het is een jong team en de werksfeer is er heel fijn: zo gaan we enkele keren per week in groep lopen over de middag (we kunnen nadien gelukkig gebruik maken van de douches ?), er is een maandelijkse drink op vrijdagavond, we nemen deel aan allerhande wedstrijden (lopen, hockey, …), er is een jaarlijkse skireis waaraan je kan deelnemen, en ga zo maar door!

Onze kantoren in Sint-Denijs-Westrem zijn bovendien heel gemakkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. We zitten er in een modern gebouw met een Lounge, waar het over de middag altijd gezellig bijpraten is met de collega’s. Er is ook een kicker- en pingpongtafel en zelfs een Playstation. Het parkbos, waar je heel mooi kan wandelen, ligt vlakbij. Dat alles maakt dat je je er echt thuis voelt. 

Heeft Sophie jouw interesse gewekt om als Functional Consultant bij Itineris aan de slag te gaan? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze vacature hieronder!


Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over Itineris? Dan kan je ons op een van de volgende jobbeurzen een bezoekje brengen:

18/02: VEK Career Day (Gent)
25/02: VTK Gent jobbeurs 

Hopelijk tot dan? Wij kijken er alvast naar uit om je te ontmoeten! 


 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Functional Analist

  Itineris Startersjob
  9051 Sint-Denijs-Westrem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid