Startersjob op maat: Tom Noyez startte in 2018 als Young Graduate Process Engineer bij UNILIN | Student Life | Student.be

Startersjob op maat: Tom Noyez startte in 2018 als Young Graduate Process Engineer bij UNILIN

UNILIN gelooft in jong talent. Zo bieden ze sinds enkele jaren een Young Graduate programma aan waarbij straffe schoolverlaters de kans krijgen om te leren én te groeien binnen een volwaardige job.

Krijg je na het lezen van dit artikel zin om de mogelijkheden bij UNILIN te ontdekken? Neem dan zeker hier een kijkje of bekijk de Young Graduate vacatures die hieronder op Student.be verschijnen!

UNILIN gelooft in jong talent. Zo bieden ze sinds enkele jaren een Young Graduate programma aan waarbij straffe schoolverlaters de kans krijgen om te leren én te groeien binnen een volwaardige job. De Young Graduates krijgen de mogelijkheid hun eigen rol in de organisatie te ontdekken en vorm te geven. Binnen een bepaald functioneel domein waarin ze starten, krijgen ze de kans om verschillende aspecten daarvan te leren kennen. Zo kunnen ze mee bepalen in welke richting ze verder willen evolueren. 

Tom studeerde in juni 2018 af als Industrieel Ingenieur Elektromechanica aan KU Leuven Campus Gent. Na zijn studies startte hij zijn zoektocht naar een uitdagende job. “Tijdens deze zoektocht kwam ik in contact met UNILIN. Hun Young Graduate programma sprak mij onmiddellijk aan. De combinatie van opleiding en direct “meedraaien” op de werkvloer was wat ik zocht”, vertelt Tom. “Er heerst een no-nonsense en hands-on mentaliteit en de klik met de mensen en de bedrijfscultuur was er meteen”, gaat Tom verder. Deze match met de bedrijfscultuur is voor UNILIN een must. Je moet niet doen alsof je in de waarden gelooft, je moet er ook écht in geloven. “UNILIN nam mij meteen mee in de productie en daar viel het mij op dat de mensen hier overtuigd achter het product staan en dat er een leuke sfeer heerst. Ik was verkocht!”. 

En zo startte Tom in november 2018 als Process Engineer. “Mijn eerste werkdagen en weken waren intens, in de positieve zin van het woord. Alles gaat heel snel en je leert veel bij op korte tijd. Wij zijn continu op zoek naar verbeterpunten in het productieproces. Dit impliceert het zorgen voor opvolging, onderhoud en optimalisatie van processen en machines. We onderzoeken waar er bottlenecks zijn en hoe we kunnen optimaliseren. Zowel analytisch als technisch denken spelen hierbij een cruciale rol. De projecten volg ik op van A tot Z. Vanaf de eerste dagen had ik al veel verantwoordelijkheid, vrijheid en invloed mét de juiste begeleiding. Bij UNILIN staat een wisselwerking met de rechtstreekse manager centraal. Naast vrijheid en verantwoordelijkheid, heb je dus ook een goede ondersteuning”. 

“UNILIN is een dynamisch bedrijf met een mooi imago en veel toekomstperspectieven. Kiezen voor UNILIN is met andere woorden kiezen voor een persoonlijk groeitraject. Ben je ondernemend, ambitieus en bezit je een grote portie lef, dan ben je bij UNILIN aan het juiste adres!”, aldus Tom. 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid